Πάνε να ανοίξουν νέο μέτωπο κοντά στην Ρωσία;;;

Τι συνέβη αυτή την φορά...

Συνοριοφύλακες από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες Κιργιστάν και Τατζικιστάν στην Κεντρική Ασία αντάλλαξαν πυρά την Τετάρτη. Σύμφωνα με τους συνοριοφύλακες στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν Ντουσάνμπε, δύο Τατζίκοι συνοριοφύλακες σκοτώθηκαν και έξι στρατιώτες και πέντε πολίτες τραυματίστηκαν. Το Κιργιστάν ανέφερε ότι τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες και τραυματίστηκαν δύο πολίτες. Κάθε πλευρά κατηγόρησε την άλλη ότι άνοιξε πυρ. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Μπάτκεν του Κιργιστάν.


Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS , οι συνοριοφύλακες και από τις δύο πλευρές προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Η Ρωσία καλεί το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν να λάβουν μέτρα για να ομαλοποιήσουν την κατάσταση στα σύνορα και να αποτρέψουν προκλήσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η ίδια εξήγησε:

«Η ρωσική πλευρά παρακολουθεί στενά την τεταμένη κατάσταση στα σύνορα Κιργιζίας-Τατζίκ, η οποία κλιμακώθηκε ξανά το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου ως αποτέλεσμα ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ συνοριοφυλάκων. καλούμε και τις δύο πλευρές να λάβουν όλα τα απαραίτητα. Να λάβουν μέτρα για να επιστρέψει η κατάσταση στην πολιτική και διπλωματική σφαίρα και από κοινού να αποτρέψουμε κάθε είδους πρόκληση».

Ταυτόχρονα, η Μόσχα επιβεβαίωσε εκ νέου την προθυμία της να στηρίξει τα μέρη στην εξεύρεση μακροπρόθεσμης ειρηνικής λύσης στα ζητήματα των συνόρων.

photo pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί