• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παναγιωτόπουλος: “Δεν έχουν απορριφθεί εξοπλιστικά προγράμματα”

Παναγιωτόπουλος: “Δεν έχουν απορριφθεί εξοπλιστικά προγράμματα”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Άμεση ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού» ανέφερε με κατηγορηματικό ύφος ότι δεν έχουν απορριφθεί εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων από τις διαδικασίες του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε για την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων ότι:

«Βασική επιδίωξη και διαρκής μέριμνα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία και μέσα από τις διαδικασίες του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού (ΕΑΣ), είναι η δημιουργία σύγχρονων, ισχυρών και ευέλικτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), με υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, ικανών να αποτελούν αξιόπιστη δύναμη αποτροπής και άμεσης αντίδρασης»

Εκτός των ζητημάτων αυτών, ο Υπουργός απάντησε και σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλου με θέμα: «Η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ναυπηγήσει εθνικό πολεμικό πλοίο» . Η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι :

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ, αξιολογεί διαρκώς το ερευνητικό πρόγραμμα σχεδίασης Ελληνικού Πολεμικού Πλοίου σε συνάρτηση με τις τρέχουσες εξελίξεις, την κείμενη νομοθεσία και τις υφιστάμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις. Περαιτέρω στοιχεία δεν δύνανται να αποδεσμευθούν, μέσω της παρούσας διαδικασίας, καθόσον εμπίπτουν στην κατηγορία του “ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ”»

Σα σχόλιο στο ζήτημα των “επιχειρησιακών απαιτήσεων” και του “Εθνικού Πλοίου” είναι λίγο πιο σύνθετο και προφανώς δε μπορούν να απαντηθούν αναλυτικότερα από το δημόσιο βήμα της Βουλής. Θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε αυτά τα ζητήματα μελλοντικά.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.