Η Ρωσία παραδέχεται πλέον ότι βρίσκεται «σε κατάσταση πολέμου», δια στόματος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ!
Μέχρι πρότινος, η Μόσχα επέμεινε να παρουσιάζει την επίθεση κατά της Ουκρανίας ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» απορρίπτοντας την λέξη «πόλεμος».
Τώρα, το Κρεμλίνο επιρρίπτει την ευθύνη για την «κατάσταση πολέμου» στην «επέμβαση της Δύσης στο πλευρό της Ουκρανίας».
«Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου. Ναι, αυτό ξεκίνησε ως ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά από την στιγμή που σχηματίσθηκε αυτή η συμμορία, όταν η συλλογική Δύση επενέβη σε όλο αυτό στο πλευρό της Ουκρανίας, για μας, έγινε πόλεμος. Είμαι πεπεισμένος και όλοι πρέπει να το αντιληφθούν», δηλώνει ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο Argoumenty I Fakty.
«De jure, πρόκειται για μία ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά, de facto, εξελίχθηκε σε πόλεμο», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.
Την ίδια ώρα, στο podcast «Judging Freedom», ο πρώην αξιωματικός του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter συγκρίνει την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση με την περίοδο αμέσως πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Ρίτερ προτρέπει σε επείγοντα διάλογο με την Ρωσία για να αποτραπεί αυτό που διαφαίνεται στον ορίζοντας!
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-Kremlin.ru
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ερντογάν για τα «ακανθώδη» ζητήματα με την Ελλάδα: «Δεν είναι άλυτα στη βάση του διεθνούς δικαίου»
- Βλάβη σε συρμό του Οδοντωτού: Με ασφάλεια επέστρεψαν στο Διακοπτό οι 77 επιβάτες
- ΕΛΑΣ: Σπείρα διέπραττε κλοπές και πλαστογραφίες οχημάτων – Πάνω από 1,5 εκ. ευρώ τα κέρδη της
- Αυτά τα επτά κείμενα υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
- Σοκ στην Κομοτηνή: 43χρονη λήστεψε κοσμηματοπωλείο και πέταξε υδροχλωρικό οξύ στην υπάλληλο
- Μητσοτάκης: «Να τιμήσουμε την παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Κεμάλ Ατατούρκ»
- Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα
- ΟΗΕ κατά Ισραήλ: Μιλάει για «παράνομη προσάρτηση» στη Δυτική Όχθη
- Ακινητοποιήθηκε, λόγω βλάβης, συρμός του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου Διακοπτού – Καλαβρύτων
- «Τριγμοί» και στην Ινδία: Υπουργός παραδέχθηκε… “περιορισμένες” επαφές του με τον Τζέφρι Έπσταϊν









