Παγκόσμιος «πυρετός»: Ο Τραμπ ετοιμάζει το Πολεμικό Ναυτικό ενώ όλοι ασχολούνται με τον ιό (ΒΙΝΤΕΟ)

Το απίστευτο περιστατικό με το αεροπλανοφόρο και τα κρούσματα...

Έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες ότι ο ιός είχε προσβάλει μέλη του πληρώματος  του αμερικανικού αεροπλανοφόρου που επιχειρεί στο θέατρο επιχειρήσεων του Ειρηνικού. Το 80.000 τόνων πλοίο με το πλήρωμα των 5.000 ατόμων βρέθηκε να έχει αρχικά μερικά κρούσματα αλλά η κατάσταση μάλλον ξέφυγε εντός του πλοίου, λογικό αφού το πλοίο έχει περιορισμένους χώρους και πολύ κόσμο, και έτσι ο πλοίαρχος του αεροπλανοφόρου αποφάσισε να καταπλεύσει στη νήσο Γκουάμ.

Σε επίσημη τετρασέλιδη(!) επιστολή του προς την αρμόδια διοίκηση, ο πλοίαρχος Κροζιέρ επισημαίνει την ανάγκη να αποβιβαστεί στη νήσο σε κατάσταση καραντίνας το μεγαλύτερο τμήμα του αεροπλανοφόρου ώστε να μη διαδοθεί ο ιός σε όλο το πλήρωμα και ότι το πλήρωμα δε μπορεί να μείνει πάνω στο πλοίο γιατί οι μικροί χώροι του πλοίου θα διευκολύνουν τη διάδοση του ιού.

Η απάντηση του διοικητή του στόλου του ειρηνικού, Ναυάρχου John Aquilino ήταν ότι το πλοίο δε μπορεί αν τεθεί εκτός μάχης καθώς θα πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί άμεσα σε απειλές, να κρατήσει ασφαλώς και επιτυχώς σε λειτουργία τον αντιδραστήρα, να μπορεί να κάνει έλεγχο ζημιών στο πλοίο και να διατηρήσει μάχιμη ισχύ με κάθε τρόπο. Αυτό δε μπορεί να γίνει αν κατέβει το πλήρωμα από το σκάφος. Η λύση που προτείνει είναι να υπάρξει μία κυκλική καραντίνα για όλο το πλήρωμα διαρκείας 14 ημερών , οπότε ένας αριθμός μελών του πληρώματος θα κατέρχεται στη νήσο, θα μπαίνει σε καραντίνα σε συγκεκριμένο χώρο και θα ξανανεβαίνει στο πλοίο μετά το πέρας της πάλι. Έτσι θα διατηρήσει ικανό αριθμό ναυτών πάνω στο πλοίο για κάθε περίπτωση. Αναφέρει στο τέλος ότι κανείς από τους ναύτες που νοσούν δεν έχει βαριά συμπτώματα ή νοσηλεύεται ή έχει ανάγκη διασωλήνωσης και εισαγωγής σε ΜΕΘ.

Η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό των Η.Π.Α. με πολλούς να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δε διαφυλάσσει την υγεία των ναυτών στο πλοίο και την κυβέρνηση να προσπαθεί πάση θυσία να κρατήσει το πλοίο επιχειρησιακό. Η εμμονή να κρατηθεί το πλοίο εντός υπηρεσίας με πλήρεις επιχειρησιακές ικανότητες από πολλούς φαίνεται ως άτοπη αφού παγκοσμίως η πανδημία κλείνει τα πάντα σε οικονομικό, κοινωνικό και πολεμικό επίπεδο.

Η στάση των Η.Π.Α. στο ζήτημα, με ένα πλοίο που επιχειρεί στο θέατρο του Ειρηνικού, δείχνει ότι οι Η.Π.Α.  περιμένουν πιθανή ένταση στην περιοχή και δείχνουν ότι ο στόλος τους θα είναι ενεργότατος και ότι η πανδημία δε θα επηρεάσει τη μαχητική τους ικανότητα.

Άραγε τι περιμένουν οι Αμερικανοί;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί