Ως πολύ ακριβά χαρακτηρίζει τα F-16 η Υπουργός Αμύνης των Φιλιππίνων

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μέσω της υπηρεσίας της DSCA, αρμόδιας για την έγκριση εξαγωγής στρατιωτικού υλικού προς τρίτες χώρες, ότι εγκρίνουν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 και έκδοσης Block 70/72 για τις Φιλιππίνες. Το κόστος του προγράμματος μαζί με τα όπλα, εκπαίδευση, βιβλιογραφία και εγκαταστάσεις ανέρχεται σε  2.43 δις δολάρια για τα συνολικά 12 μαχητικά αεροσκάφη του τύπου που […]

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μέσω της υπηρεσίας της DSCA, αρμόδιας για την έγκριση εξαγωγής στρατιωτικού υλικού προς τρίτες χώρες, ότι εγκρίνουν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 και έκδοσης Block 70/72 για τις Φιλιππίνες. Το κόστος του προγράμματος μαζί με τα όπλα, εκπαίδευση, βιβλιογραφία και εγκαταστάσεις ανέρχεται σε  2.43 δις δολάρια για τα συνολικά 12 μαχητικά αεροσκάφη του τύπου που προκρίνονται για πώληση.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, η Υπουργός Αμύνης των Φιλιππινών Delfin Lorenzanaπροέβη σε δηλώσεις με τις οποίες χαρακτήρισε τα εν λόγω μαχητικά αεροσκάφη ως πολύ ακριβά για τη  χώρα της και για το λόγο αυτό το Υπουργείο της και κατ’  επέκταση η Φιλιππινέζικη Αεροπορία θα προχωρήσει στην αναζήτηση άλλου μαχητικού αεροσκάφους με χαμηλότερο κόστος αγοράς από αυτό που δίνουν οι ΗΠΑ για τα 12 μαχητικά F-16 Block 70/72 που πρότειναν.

Η άλλη επιλογή που έχουν οι Φιλιππίνες και φαίνεται ότι θα προκριθεί, ειδικά αν έρθει με χαμηλότερο κόστος από ότι τα F-16 Block 70/72 είναι το γνωστό μαχητικό 4ης γενιάς της Saab , το Grippen. Οι Σουηδοί έδειξαν ότι είναι ευέλικτοι, ειδικά με το πρόγραμμα των μαχητικών της Βραζιλίας, μεταφέροντας στη χώρα μέχρι και μέρους της γραμμής παραγωγής για να καταφέρουν να πωλήσουν το προϊόν τους, το οποίο είναι καθόλα αξιόλογο και ανταγωνιστικό των υπολοίπων προτάσεων της εν λόγω γενιάς μαχητικών αεροσκαφών.

Η τελική απόφαση, μετά το “κόψιμο” των αμερικανικών μαχητικών είναι φαίνεται θέμα χρόνου για τους Φιλιππινέζους και θα ανακοινωθεί σύντομα αφού οι Φιλιππινέζοι θέλουν να ξεκινήσουν το πρόγραμμα σύντομα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί