«Ορμητήριο» των διεθνιστών η Ελλάδα: Απόβαση χιλιάδων Νατοϊκών στο σημείο που ήθελαν διακαώς οι Ρώσοι, vid

«Θερμό» μέτωπο...

Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται η απόβαση χιλιάδων στρατιωτών και οχημάτων στο πλαίσιο ΝΑΤΟικής άσκησης με κατεύθυνση την Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία κατά την περίοδο Φεβρουαρίου-Αυγούστου 2021 υπό την ομπρέλα των επιχειρήσεων POSEIDON TRIDENT 2021, με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε «ορμητήριο» των διεθνιστών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, σε μία περιοχή μάλιστα στην οποία επιθυμούσαν διακαώς παρουσία οι Ρώσοι, έχοντας μάλιστα συμμετέχει ακόμα και σε στρατιωτικές παρελάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης του Έβρου, από τις 24 Φεβρουαρίου 2021, την ερχόμενη Τετάρτη δηλαδή έως τον Μάιο, θα καταφτάσουν στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης και θα προωθηθούν προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη:

  • 110 ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού τύπου Black Hawks,
  • 25 επιθετικά τύπου Apache,
  • 10 Chinook
  • για πρώτη φορά και άρματα μάχης και συνολικά περισσότερα από 1800 οχήματα

Τα πρώτα ελικόπτερα και οχήματα, συνεχίζει το ρεπορτάζ, φτάνουν το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης με το “θηριώδες” αμερικανικό πλοίο ENDURANCE που ήδη πέρασε τα στενά του Γιβραλτάρ και κατευθύνεται προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Μεταφέρει ελικόπτερα και οχήματα, κάποια από τα οποία μάλιστα θα πάρουν μέρος σε άσκηση ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο χρονικό διάστημα καταφθάνουν στην Θράκη 7 θηριώδη μεταγωγικά αμερικανικά πλοία τύπου ENDURANCE. Η μεταφορά αρχικά δεν θα γίνει μέσω του σιδηροδρόμου, όπως με επιτυχία συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, λόγω των ζημιών που έχει υποστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο του Έβρου σε κάποια σημεία λόγω των πλημμυρών, αλλά οδικώς. Τα ελικόπτερα βέβαια θα συναρμολογηθούν και θα πετάξουν μέσω του αεροδρομίου “Δημόκριτος” για τα σημεία των ασκήσεων. Από τον Μάρτιο και μετά και αφού αποκατασταθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, θα γίνει και πάλι η συνδυασμένη μεταφορά προς Ρουμανία κυρίως.

Το αξιοσημείωτο είναι, ότι τα αμερικανικά μεταγωγικά πλοία δεν θα φέρνουν, αλλά θα παραλαμβάνουν και στρατιωτικό υλικό, που θα φτάνει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα αποσυναρμολογείται όποιο πρέπει να θα φορτώνεται. Ήδη την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να έρχονται ελικόπτερα και υλικό από την Ευρώπη για να επιστρέψουν στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από evrosnews

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί