Οριστικό, αρχές του 2022 οι υπογραφές για Rafale και [email protected]

Το Ελληνικό Κράτος έχει δεσμευτεί να προχωρήσει τις διαδικασίες για την αγορά των 6 επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale F3R και των 3 φρεγατών [email protected]  από τη Γαλλία μέσω ενός προσυμφωνητικού αμοιβαίας κατανόησης(MoU) το οποίο έχει υπογράψει επισήμως με τη Γαλλία κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού και του επιτελείου του, στη Γαλλία.

 Τα επιπλέον 6 μαχητικά Rafale αποφασίστηκε να αγοραστούν πριν την τελική απόφαση για τις φρεγάτες σε μία κίνηση λογική, από πλευράς συμπλήρωσης του αριθμού των εν λόγω αεροσκαφών, των οποίων ο αριθμός ήταν μικρός, όταν αναφερόμαστε στα 18 μαχητικά, τα  24 είναι μία ενισχυμένη Μοίρα μαχητικών και ο αντίκτυπός της στο πεδίο καλύτερος. Και τα 6 επιπλέον μαχητικά θα είναι της έκδοσης F3R με κόστος 100.εκ ευρώ έκαστο για το Ελληνικό Δημόσιο.

Λόγω της αγοράς των 6 επιπλέον Rafale, το λογικό ήταν να μην αγοραστούν οι γαλλικές φρεγάτες, αλλά η όλη ιστορία με τη δημιουργία της AUKUS και τον εξοστρακισμό της Γαλλίας από το πρόγραμμα υποβρυχίων της Αυστραλίας, έφερε τα πάνω κάτω με αποτέλεσμα εξελίξεις  ντόμινο που συμπαρέσυραν και τη χώρα μας οπότε και επελέγησαν οι [email protected] με το Πολεμικό Ναυτικό να έχει ούτως ή άλλως ψηλά στις προτιμήσεις του την εν λόγω σχεδίαση.

Για να πέσουν όμως οι τελικές υπογραφές για τις νέες φρεγάτες, χρειάζονται επιπλέον πράγματα να συμφωνηθούν με τη γαλλική πλευρά καθώς ένα πρόγραμμα αγοράς νέων πλοίων είναι πιο δύσκολο να συμφωνηθεί λόγω του μεγέθους και του αγοραζόμενου προϊόντος αλλά και της πολυπλοκότητας των συστημάτων που φέρει.

Ελληνική και γαλλική πλευρά έχουν συμφωνήσει στα περισσότερα και φαίνεται ότι μέχρι τώρα η πιο σημαντική διαφορά αφορά κυρίως την υποστήριξη των πλοίων η οποία θα υπογραφεί μαζί με το συνολικό πρόγραμμα  με τις δύο πλευρές να μην έχουν καταλήξει σε συμφωνία μεταξύ τους για αυτό το σημείο. Οι Γάλλοι προσφέρουν Σύμβαση Υποστήριξης(FoS) για 3 χρόνια έναντι χρηματικού τιμήματος 400 εκ. ευρώ με την ελληνική πλευρά να θεωρεί το ποσό αρκετά μεγάλο για το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Το κόστος που αναφέρουν οι Γάλλοι είναι εκτιμώμενο βέβαια καθώς μέχρι τώρα δεν έχει παραδοθεί κάποιο πλοίο από τα γαλλικά ναυπηγεία για να υπάρχει σαφής εικόνα του κόστους της υποστήριξής τους ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι εντός αυτού του κόστους περιλαμβάνονται η αρχική εκπαίδευση των τεχνικών, εργαλειοθήκες, υποδομές που θα χρειαστεί να στηθούν για τα νέα συστήματα κ.α., οπότε το αρχικό αυτό κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο αλλά όχι και μικρό οπότε χρειάζεται να βρεθεί η χρυσή τομή γι αυτό το ζήτημα.

Το κόστος του προγράμματος των φρεγατών έχει ανέβει και έχει φτάσει τα 3,5 δις ευρώ και ίσως το ξεπεράσει, αλλά αυτό μένει να φανεί στην τελική σύμβαση και τι θα περιλαμβάνει αυτή για  το πλήρες πακέτο των σκαφών.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί