Ώρα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ! Πάνω από 1.000 Ουκρανοί και ΔΥΤΙΚΟΙ μαχητές μετήχθησαν στη Ρωσία ως αιχμάλωτοι πολέμου

Δύση και Κίεβο προσπαθεί να τους σώσει αλλά μάταια! Θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους.

Πάνω από χίλιοι αιχμάλωτοι πολέμου, ουκρανοί στρατιωτικοί και ξένοι «μισθοφόροι», που είχαν πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων στη χαλυβουργία Azovstal της Μαριούπολης, μετήχθησαν στη Ρωσία για να περάσουν από δίκη, μετέδωσε χθες Τρίτη το βράδυ το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι ξένοι «μισθοφόροι» είναι περίπου εκατό, διευκρίνισε το πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να μεταχθούν και άλλοι αιχμάλωτοι πολέμου από τη Μαριούπολη στη Ρωσία σύντομα.

Τουλάχιστον 2.400 ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν στον στρατό της Ρωσίας στα τέλη Μαΐου, έπειτα από εβδομάδες σφοδρών μαχών στη γιγαντιαία χαλυβουργία Αζοφστάλ, στο λιμάνι της Μαριούπολης.

Η ουκρανική πολιτική ηγεσία λέει πως ανησυχεί ότι οι αιχμάλωτοι πολέμου μπορεί να υποστούν βασανιστήρια ή ακόμη και να δολοφονηθούν από τους Ρώσους.

Η Μόσχα διατείνεται ότι ανάμεσα στους στρατιωτικούς και στους «μισθοφόρους» είναι πολλοί νεοναζί, κάτι που το Κίεβο και η Δύση επιμένουν να αρνούνται παρά τα αδιάσειστα στοιχεία.

Η ουκρανική πολιτική ηγεσία θέλει να υπάρξει ανταλλαγή Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου με τους πολεμιστές που παραδόθηκαν στην Azovstal.

Ωστόσο, ορισμένοι Ρώσοι κοινοβουλευτικοί έχουν απαιτήσει κάποιοι τουλάχιστον από αυτούς να προσαχθούν σε δίκες.

(φωτο:vid screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί