Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), σκοπός τους ήταν η δημιουργία ενός άκρως ρεαλιστικού και διαρκώς μεταβαλλόμενου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, εντός του οποίου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε ιδιαίτερα απαιτητικές διακλαδικές συνέργειες, για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και διαλειτουργικότητάς τους.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ασκήσεων, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποτέλεσε η συμμετοχή 20 χωρών με 1.900 στελέχη, δύο αεροπλανοφόρα, 130 αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς και 10 πολεμικά πλοία.
Η αυξημένη πολυπλοκότητα και τα προωθημένα επιχειρησιακά σενάρια των ασκήσεων παράλληλα με την ευρεία συμμετοχή μέσων και προσωπικού, τις κατατάσσουν μεταξύ των σημαντικότερων δραστηριοτήτων συνδυασμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του ρόλου της χώρας μας ως αξιόπιστου σύμμαχου και εταίρου, καθώς και ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσική παρέμβαση υπέρ της Βενεζουέλας, ενώ οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει στρατιωτική δύναμη στην Καραϊβική
- «Κάτι πρέπει να γίνει»! «Κεραυνοί» Τραμπ για την σφαγή χριστιανών
- Σοκ στη Σαλαμίνα: Ληστές χτύπησαν στο κεφάλι 75χρονη γυναίκα και τη σκότωσαν – Τη βρήκε η κόρη της
- Τσιάρας: Παρέδωσε φάκελο με στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
- Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη και Πέμπτη 5 – 6 Νοεμβρίου 2025
- Θα γίνουν υπόγειες δοκιμές πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ; Τι απάντησε ο Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκινά το “μάζεμα” της ελιάς από τα ελαιόδεντρα του Δήμου
- Στοιχεία – σοκ από τη Γαλλία: 107 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τον σύντροφό τους το 2024, αύξηση 11%
- Δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για σπουδαστές των σχολών της ΔΥΠΑ
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο









