Ολοκλήρωση διαγωνισμού για την προμήθεια 5 Μη Επανδρωμένων Ελικοπτέρων για το Πολεμικό Ναυτικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που προέβλεπε την προμήθεια 5 νέων Μη Επανδρωμένων Ελικοπτέρων, μικρού μεγέθους, για το Πολεμικό Ναυτικό με την προμήθεια αυτή να έχει συνολικό κόστος περί τα 5 εκ. ευρώ. Τα μικρά αυτά ελικόπτερα θα μπορούν να επιχειρήσουν τόσο από την ξηρά όσο και από τις φρεγάτες και λοιπά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού που […]

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που προέβλεπε την προμήθεια 5 νέων Μη Επανδρωμένων Ελικοπτέρων, μικρού μεγέθους, για το Πολεμικό Ναυτικό με την προμήθεια αυτή να έχει συνολικό κόστος περί τα 5 εκ. ευρώ.

Τα μικρά αυτά ελικόπτερα θα μπορούν να επιχειρήσουν τόσο από την ξηρά όσο και από τις φρεγάτες και λοιπά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού που διαθέτουν ελικοδρόμιο, με μέγιστο επιχειρησιακό ύψος τα 10.000 πόδια, μέγιστη εμβέλεια τα 20 χλμ. και  μέγιστη ταχύτητα 70 χλμ./ω.

Πλέον είναι απαίτηση όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων  να γίνουν αρκετές προμήθειες Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων( Μ.Ε.Α. ) αρκετών ειδών για να καλυφθούν διάφορες επιχειρησιακές ανάγκες τους όπως είναι η επιτήρηση, η αναγνώριση, παρακολούθηση κ.α. . και φαίνεται ότι υπάρχει αέρας αλλαγής ως προς αυτόν τον τομέα στον οποία η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω και τώρα πρέπει να τρέξει για να καλύψει τα κενά.

Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να διαθέτει στις φρεγάτες του τέτοιου είδους συστήματα για να μπορεί αν έχει εικόνα από σημεία του πεδίου από τα οποία δεν έχει εικόνα μέσω των αισθητήρων των πλοίων αλλά και επειδή δε θα μπορεί αν στείλει επανδρωμένο ελικόπτερο ή δε θα υπάρχει άλλο μέσο για αναγνώριση.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί