Ενώ η Νορβηγία, που συνορεύει με τη Ρωσία, αρνείται να υποδεχθεί μόνιμες βάσεις ξένων στρατιωτών, αυτή του Camp Viking πρόκειται να ανοίξει για δέκα χρόνια βόρεια του Τρόμσε και να υποδεχθεί κομάντος που θα εκπαιδευθούν στη μάχη σε συνθήκες ακραίου ψύχους.
«Η θέση της βάσης είναι ιδανική για να αποθαρρύνει τις απειλές στην περιοχή και επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να αντιδράσει γρήγορα σε περίπτωση ανάγκης για να προστατεύσει το βόρειο σκέλος του ΝΑΤΟ και το στενό σύμμαχό του, τη Νορβηγία», εξήγησε με ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Η βάση αυτή, που βρίσκεται κοντά σε νορβηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, θα μονιμοποιήσει την παρουσία βρετανών κομάντος στη ζώνη αυτή, όπου περίπου χίλιοι απ’ αυτούς είχαν συμμετάσχει σε ασκήσεις το φετινό χειμώνα.
Η κατασκευή της δικαιολογήθηκε από «την ανάδυση του Μεγάλου Βορρά ως σημαντικού θεάτρου επιχειρήσεων» που δικαιολογεί «νέες εγκαταστάσεις για τη σύγχρονη εποχή».
Η σκανδιναβική χώρα, η οποία έχει σύνορα μήκους 98 χιλιομέτρων με τη Ρωσία στο Μεγάλο Βορρά, παρέσχε στην Ουκρανία πολλούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς, μεταξύ των οποίων πυροβολικό και πυρομαχικά.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ διακόπτει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
- Βίντεο: Η στιγμή από τη μεγαλύτερη κλοπή του αιώνα στο Λούβρο
- Γνωρίστε την 101χρονη γυναίκα που εξακολουθεί να δουλεύει 6 ημέρες την εβδομάδα! vid
- Νέα επίθεση κατά σκάφους διακινητών ναρκωτικών ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πεντάγωνο
- Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει αύριο στη σύνοδο κορυφής της MED9 στη Σλοβενία
- Στο Ασκληπιείο της Κω ορκίστηκαν 40 αριστούχοι γιατροί από όλο τον κόσμο
- Τζόρτζια Μελόνι: “Η ημέρα εορτασμού του Χριστόφορου Κολόμβου ήρθε για να μείνει”,vid
- Μία τεράστιας σημασίας κίνηση που έγινε από την Κίνα
- Ο Ν. Ανδρουλάκης συνεχάρη τηλεφωνικά τον νέο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ
- Ο Μ.Χαρακόπουλος στη χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά: Μια νέα ελπιδοφόρα εποχή
Κύρια Θέματα

















