Οι Τούρκοι προκαλούν και την Ευρώπη στο Αιγαίο – «Καθάρισαν» οι Έλληνες Ίκαροι (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Τούρκοι δεν σταματούν παρά την πανδημία.

Συνεχείς υπερπτήσεις τουρκικών F-16 κατεγράφησαν το απόγευμα της Παρασκευής πάνω από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σε διάστημα 21 λεπτών, σημειώθηκαν εννέα υπερπτήσεις πάνω από τους Αρκιούς, τους Λειψούς, το Φαρμακονήσι και τον Άγιο Μηνά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν:

ΣΤΙΣ 16:04 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΛΕΙΨΟΙ ΣΤΑ 6.000 ΕΩΣ 10.000 ΠΟΔΙΑ,

16:05 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΑΡΚΟΙ ΣΤΑ 12.000 ΠΟΔΙΑ,

16:07 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΑΡΚΟΙ ΣΤΑ 29.000 ΠΟΔΙΑ,

16:08 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΛΕΙΨΟΙ ΣΤΑ 30.000 ΠΟΔΙΑ,

16:12 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΟΥ ΣΤΑ 30.000 ΠΟΔΙΑ,

16:14 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΟΥ ΣΤΑ 29.000 ΠΟΔΙΑ,

16:16 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΛΕΙΨΟΙ ΣΤΑ 36.000 ΠΟΔΙΑ,

16:18 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΑΡΚΟΙ ΣΤΑ 38.000 ΠΟΔΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 16:25 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΣΤΑ 18.000 ΠΟΔΙΑ».

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Οι Τούρκοι όμως δεν σταματούν εκεί.

Ως γνωστόν, η Frontex επιχειρεί εδώ και καιρό στο Αιγαίο με πλοία, αεροσκάφη και προσωπικό ώστε να καλύπτει τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας. Μία καθ’ όλα ανεπιτυχής αποστολή θα λέγαμε αφού δε γίνονται push backs και υπάρχει ανοχή στις προβοκάτσιες της τουρκικής ακτοφυλακής.

Παρ’ όλα αυτά, οι Τούρκοι με δύο αεροσκάφη, σύμφωνα με ανάρτηση του Focus, καταδίωξαν απηνώς και για αρκετά λεπτά αεροσκάφος της Δανέζικης πολεμικής αεροπορίας στο ανατολικό Αιγαίο.

Η FRONTEX επιχειρεί στο Αιγαίο με τα μέσα της και με την υποστήριξη και των εντόπιων υπηρεσιών της Ελλάδας.

Οι Τούρκοι κινούνται σταθερά στην κατεύθυνση που έχουν θέσει για την αποστολή στην Ελλάδα δια θαλάσσης όσων περισσότερων λαθρομεταναστών γίνεται. Οτιδήποτε εμποδίζει τις κινήσεις τους αυτές θα υποστεί παρενοχλήσεις και τα γνωστά φοβικά σύνδρομα της διεθνούς κατακραυγής θα προκαλέσουν το φιλότιμο της ελληνικής πλευράς να μην αφήσει κόσμο κατά μεσής της θάλασσας να πνιγεί αφού οι Τούρκοι κάνουν push back στο push back.

Δε λησμονείται το γεγονός επίσης ότι παρά την παρουσία της FRONTEX τα προηγούμενα χρόνια, το ανθρώπινο δυναμικό που την απαρτίζει από ξένες κεντροβόρειες χώρες, άφηνε να περάσουν ανενόχλητοι λαθρομετανάστες από τα θαλάσσια σύνορα καθώς οι συγκεκριμένοι ήταν πολύ ανθρωπιστές και προοδευτικοί, ήτοι έκαναν τα στραβά μάτια και περνούσαν οι ορδές στα νησιά. Παρά την τουρκική προκλητικότητα, παρά την τουρκική μεθόδευση του μεταναστευτικού την οποία βλέπουν κάθε μέρα η στάση που έδιναν στην Ευρώπη εν ήταν η αναμενόμενη. Τώρα που οι Τούρκοι κυνηγούν και δικά τους αεροσκάφη μήπως να αναθεωρήσουν;

Τέλος οι κατά τόπους καλοθελητές όπως εδώ:

συνεχίζουν τις δικές τους επιχειρήσεις εκφοβισμού και προπαγάνδας κατά της Ελλάδας με το πρόσχημα του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναμένεται χάος στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, η Ελλάδα οφείλει να θωρακιστεί άμεσα από τις μεταναστευτικές ροές εξ ανατολάς με αποφασιστική δράση διακοπής αυτών στο ανατολικό Αιγαίο.

ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί