Οι Σλοβάκοι ανέλαβαν την επισκευή των κατεστραμμένων ουκρανικών τεθωρακισμένων

Μια σλοβακική εταιρεία ανέλαβε να επισκευάζει τα κατεστραμμένα ουκρανικά θωρακισμένα οχήματα, κατόπιν αιτήματος του Κιέβου,

όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Άμυνας από την Μπρατισλάβα.

«Η κρατική εταιρεία Konstrukta-Defence σύναψε σύμβαση με την ουκρανική πλευρά για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό ουκρανικού στρατιωτικού υλικού», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Μαρτίνα Κόβαλ Κακασίκοβα.

Η πρώτη παρτίδα στρατιωτικού υλικού που θα σταλεί στη Σλοβακία από την Ουκρανία θα αφορά δεκάδες θωρακισμένα αναγνωριστικά οχήματα BRDM-2, διευκρίνισε. Ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ και ο υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ είχαν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να βοηθήσουν την Ουκρανία να επισκευάσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό της.

Η Konstrukta-Defence εδρεύει στο Λιέσκοβετς, στην ανατολική Σλοβακία, και επισκευάζει οχήματα και υλικά κάθε είδους που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Παρόμοια βοήθεια προσέφερε τον περασμένο μήνα στην Ουκρανία και η Τσεχία. Σε πρώτη φάση, οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου Czechoslovak Group (CSG) θα αναλάβουν την επισκευή αρμάτων T-64, σοβιετικής κατασκευής, που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί