Οι Ρώσοι ετοιμάζονται! Επιτυχής δοκιμή του πυραύλου Khinzal από Tu-22M3M (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρωσία συνεχίζει τις δοκιμές σε διάφορα νέα οπλικά συστήματά της και αυτή τη φορά τα νέα που μας έρχονται από το ρωσικό πρακτορείο TASS, αφορούν την επιτυχή δοκιμή του υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal από το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3Μ και θα αποτελεί εξοπλισμό που θα φέρει και το Tu-22M3M που θα είναι και η πλέον εξελιγμένη έκδοση […]

Η Ρωσία συνεχίζει τις δοκιμές σε διάφορα νέα οπλικά συστήματά της και αυτή τη φορά τα νέα που μας έρχονται από το ρωσικό πρακτορείο TASS, αφορούν την επιτυχή δοκιμή του υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal από το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3Μ και θα αποτελεί εξοπλισμό που θα φέρει και το Tu-22M3M που θα είναι και η πλέον εξελιγμένη έκδοση του ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού στο οπλοστάσιο της Ρωσικής Αεροπορίας. 

Η στρατιωτική πηγή που μίλησε στο TASS δεν ανέφερε βέβαια ποιο ακριβώς σύστημα δοκιμάστηκε από το Tu-22M3M αλλά περιορίστηκε στην αναφορά ότι το συγκεκριμένο σύστημα βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και μερικά χρόνια και δεν ανήκει στη νέα κατηγορία πυραύλων, την Χ-32. Επομένως, πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για τον υπερηχητικό Kinzhal.

Ο Kinzhal είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος με μέγιστη ταχύτητα κατά τους Ρώσους, τα 10-12 Mach και εμβέλεια 2.000 χλμ εκτοξευόμενος από το MiG-31K και 3.000 χλμ αν η πλατφόρμα εκτόξευσης είναι το βομβαρδιστικό Tu-22M3.Μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή ή συμβατική κεφαλή βάρους 500 κιλών και να πετάξει σε επιχειρησιακό ύψος 20 χλμ. Ο πύραυλος έχει απόκλιση μόλις 1 μέτρο και μπορεί να καθοδηγηθεί από το GLONASS, INS και μέσω κάμερας.

Τέλος οι Ρώσοι σχεδιάζουν να πιστοποιήσουν τον πύραυλο για βολή και από τα Su-57 μελλοντικά με την κατασκευάστρια Tupolev  όμως να μη δίνει περεταίρω στοιχεία για το σύστημα.

Δείτε στα βίντεο τις δοκιμές του Kinzhal από τα MiG-31K

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί