Οι Ρώσοι απέκρουσαν μαζική επίθεση των Ουκρανών και του ΝΑΤΟ

Στην γραμμή Σβάτοβο–Κρεμίνα

Μαζική επίθεση εξαπολύθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις την Παρασκευή (7/7) στη γραμμή Σβάτοβο–Κρεμίνα και συγκεκριμένα από το Σβάτοβο έως το Μπελογκόροβκα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν αρκετές επιθέσεις σε μια προσπάθεια να διαπεράσουν την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσία.

Σε αντιδιαστολή με άλλες περιοχές οι ουκρανικοί σχηματισμοί προωθήθηκαν σε μεγάλες ομάδες υπό την κάλυψη πολλών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.

Στον τομέα του Σβατόφσκι, μονάδες της 66ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πίεσαν τις θέσεις της 30ης και της 15ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσία στη γραμμή Krasnorechenskoye-Karamzinovka. Λίγο νοτιότερα, ένα απόσπασμα εφόδου της 66ης Ombr των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπάθησε να ανακαταλάβει τις περιοχές που χάθηκαν την προηγούμενη ημέρα κατά την επίθεση από το Nevsky.

Στα νότια, κοντά στην προεξοχή Torsky, μηχανοκίνητες ομάδες της 21ης και της 63ης ΟΜΒ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκόπευαν να διεισδύσουν στην αμυντική γραμμή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας από πολλές πλευρές με σκοπό να αποκόψουν τα ρωσικά μαχητικά από τον ανεφοδιασμό από την Κρεμίνα – για το σκοπό αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να καταλάβουν ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου.

Πιο νότια, αλεξιπτωτιστές της 95ης «επίλεκτης» αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας πεζικού της Ουκρανίας εισέβαλαν και πάλι στα οχυρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας νότια του Ντιμπρόφ, κρυμμένοι πίσω από δασικές φυτείες στο δασαρχείο Σερεμπριάνσκι.

Όλες οι απόπειρες διάσπασης αποκρούστηκαν. 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί