Η Ουκρανία απαιτεί από το Ισραήλ να πουλήσει τις αντιαεροπορικές άμυνες Iron Dome και αρνείται τους αντιαρματικούς πυραύλους, γράφει η The Jerusalem Post.
Ενώ άλλες χώρες καθυστερούν την παράδοση στρατιωτικών όπλων, η Ουκρανία σηκώνει…«μπαϊράκι» και απαιτεί από το Ισραήλ να πουλήσει το σύστημα αεράμυνας Iron Dome αντί να μεταφέρει το πυραυλικό σύστημα Spike SR.
Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους της ισραηλινής έκδοσης ο πρεσβευτής της χώρας Yevgeny Korniychuk.
Σύμφωνα με την The Jerusalem Post, το Ισραήλ φοβάται να παράσχει στην Ουκρανία οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια, ακόμη και αμυντική, επειδή διατηρεί δεσμούς τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο, ενεργώντας ως ενδιάμεσος στις διαπραγματεύσεις και με τις δύο πλευρές.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Ισραήλ είναι απίθανο να πουλήσει τον «Iron Dome» στην Ουκρανία λόγω των κανόνων που έχουν υπογραφεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την εξαγωγή αμυντικών προϊόντων.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρεσβευτή Korniychuk, είναι απογοητευμένος που το Ισραήλ δεν παρείχε στην Ουκρανία αμυντική στρατιωτική βοήθεια, στρατιωτική τεχνική υποστήριξη και συνεχή ιατρική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της άρνησής του να περιθάλψει Ουκρανούς στρατιώτες στα νοσοκομεία του.
(φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
