• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν ημιβυθιζόμενο εμπορικό πλοίο για στρατιωτική χρήση

Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν ημιβυθιζόμενο εμπορικό πλοίο για στρατιωτική χρήση

Εκεί που η ανάγκη γίνεται πράξη, δηλαδή σε σενάρια πολέμου,  η βασική σκέψη είναι να χρησιμοποιηθεί ότι μας “κάνει τη δουλειά” άμεσα και με το μικρότερο δυνατό κόστος έτσι ώστε να έρθει σε πέρας η αποστολή.

Οι Κινέζοι φαίνεται το έχουν πάει ένα βήμα παραπάνω καθώς θεάθηκε σε άσκηση του Κινεζικού Ναυτικού εμπορικό πλοίο να συμμετέχει με ελικόπτερα να απο-προσγειώνονται στο κατάστρωμά του.

Το πλοίο που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία είναι ένα πλοίο ημιβυθιζόμενο, με πλατύ κατάστρωμα το οποίο χρησιμοποιείται για τη μεταφορά γεφυρών, πλοίων, πλοιαρίων και άλλων στα νερά της Σανγκάης των περί αυτής μεγάλων ποταμιών.

Το πλοίο με το όνομα Zhen Hua 28 επιστρατεύθηκε σε άσκηση του Ναυτικού και πάνω σε αυτό προσγειώθηκαν δύο ελικόπτερα ναυτικής υποστήριξης του Κινεζικού Ναυτικού. To Κινεζικό Ναυτικό χρησιμοποιεί συχνά στις ασκήσεις του εμπορικά πλοία τα οποία, ανάλογα με το είδος τους, το εξυπηρετούν σε διάφορα σενάρια. Εδώ για παράδειγμα το πλοίο βοήθησε τα ελικόπτερα. Σε άλλες περιπτώσεις, τα επιστρατευμένα εμπορικά πλοία μπορούν να βοηθήσουν στη μεταφορά στρατευμάτων, την κάλυψη πλοίων από πυραύλους θέτοντας αυτά στο ενδιάμεσο, την τοποθέτηση σε αυτά κρυφών εκτοξευτών πυραύλων, τη φιλοξενία αθέατων μικρών υποβρυχίων και άλλα.

Το Κινεζικό Ναυτικό ειδικά παλαιότερα χρειαζόταν την υποστήριξη τέτοιων πλοίων για την επιτυχή λειτουργία των του αλλά τώρα που η Κίνα αυξάνει της ναυτικές της δυνατότητες κατακόρυφα, τα πλοία αυτά θα βοηθήσουν στην οικονομία πλοίων αλλά και στη μαζικότητα που θα χρειαστεί αν έχει μία επιχείρηση απόβασης για παράδειγμα στην Ταϊβάν αφού τέτοιες πλατφόρμες θα μπορούν να φιλοξενήσουν επιπλέον ελικόπτερα και προσωπικό από ότι τα πλοία του Ναυτικού.

Στον πόλεμο άλλωστε χρησιμοποιείς ότι σε βολεύει όπου σε βολεύει.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.