Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16

Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ συμφώνησαν να υποστηρίξουν τις κοινές προσπάθειες με συμμάχους και εταίρους για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση και βελτίωση των δυνατοτήτων της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Al Arabiya English.

«Καθώς η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, ο συνασπισμός των χωρών μας που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια θα αποφασίσει πότε θα παράσχει πραγματικά τζετ, πόσα θα παρέχουμε και ποιος θα τα παράσχει», είπε ο αξιωματούχος.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί εκτός Ουκρανίας σε τοποθεσίες στην Ευρώπη και θα χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθεί, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ελπίζουν να ξεκινήσουν την εκπαίδευση τις επόμενες εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν επικεντρωθεί στην παροχή στην Ουκρανία με τα συστήματα, τα όπλα και την εκπαίδευση που απαιτούνται για τις επιθετικές επιχειρήσεις που έχουν προγραμματιστεί αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι.

«Οι συζητήσεις για τη βελτίωση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας αντικατοπτρίζουν τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας για την αυτοάμυνα της Ουκρανίας», είπε ο αξιωματούχος.

Παρά την παροχή και την υπόσχεση δισεκατομμυρίων δολαρίων οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον ήταν αντίθετη στην προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία.

Όμως οι ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και πρόθεση να μεταφέρουν F-16 αμερικανικής κατασκευής.

(photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί