Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο γύρο εκπαιδεύσεων των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για τη λειτουργία του σύγχρονου MLRS (Πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης).
«Το Πεντάγωνο έχει προετοιμάσει ένα σχέδιο για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στο χειρισμό των σύγχρονων MLRS», δήλωσε ο στρατηγός Mark Milley, πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την Washington Post, το σχέδιο προβλέπει εκπαίδευση διμοιρίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πιθανότατα σε νατοϊκό έδαφος.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε με ένα ορθολογικό και στοχαστικό πρόγραμμα που θα τους προετοιμάσει σε ένα πρότυπο όπου θα είναι αποτελεσματικά. Θα ήταν άχρηστο να πετάξουμε αυτό το οπλικό σύστημα στη μάχη. Απαιτείται εκπαίδευση για να αξιοποιηθεί στο έπακρο το όπλο ως σύστημα ακριβείας», είπε ο Milli.
Η εκπαίδευση χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών σε χώρες όπως είναι η Πολωνία δεν είναι κάτι το κρυφό. Μάλιστα έχει αποκαλυφθεί πως αυτού του είδους οι εκπαιδεύσεις γίνονταν ήδη πριν αρχίσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία!
Αφού ο Λευκός Οίκος ενέκρινε την προμήθεια εκτοξευτών πυραύλων HIMARS στην Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα μεταβιβάσει τρία M270 MLRS στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Επιπλέον, οι Βρετανοί εξέφρασαν επίσης την πρόθεσή τους να εκπαιδεύσουν στρατιώτες σε μια διμοιρία, η οποία θα επιτρέψει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να αυξήσουν τη δύναμη πυρός του πυραυλικού πυροβολικού τους.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσική παρέμβαση υπέρ της Βενεζουέλας, ενώ οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει στρατιωτική δύναμη στην Καραϊβική
- «Κάτι πρέπει να γίνει»! «Κεραυνοί» Τραμπ για την σφαγή χριστιανών
- Σοκ στη Σαλαμίνα: Ληστές χτύπησαν στο κεφάλι 75χρονη γυναίκα και τη σκότωσαν – Τη βρήκε η κόρη της
- Τσιάρας: Παρέδωσε φάκελο με στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
- Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη και Πέμπτη 5 – 6 Νοεμβρίου 2025
- Θα γίνουν υπόγειες δοκιμές πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ; Τι απάντησε ο Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκινά το “μάζεμα” της ελιάς από τα ελαιόδεντρα του Δήμου
- Στοιχεία – σοκ από τη Γαλλία: 107 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τον σύντροφό τους το 2024, αύξηση 11%
- Δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για σπουδαστές των σχολών της ΔΥΠΑ
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο
 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					









 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					