Οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν χθες τι θα πάθει όποιος Τούρκος εισβάλλει στην υφαλοκρηπίδα μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πανέτοιμες δηλώνουν οι ελληνικές δυνάμεις σε Αέρα και Θάλασσα.

Σε μία μεγαλειώδη άσκηση-«αστραπή» που περιελάμβανε ποικίλα σενάρια εμπλοκής με τον εχθρό, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία φρόντισαν να δώσουν το μήνυμα προς τους Τούρκους πως καλά θα κάνουν να μην μπλέξουν με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το ιδιαίτερο της χθεσινής άσκησης ήταν πως για πρώτη φορά έγινε με πραγματικά πυρά εντός των οικοπέδων που οι Τούρκοι έχουν «κλειδώσει» με το παράνομο τουρκολιβυκο σύμφωνο.

Ολόκληρος ο άξονας αρχής γενομένης από το Καστελόριζο μέχρι τα νότια της Ρόδου και Καρπάθιο πέλαγος βρέθηκε κάτω από καταιγισμό ελληνικών πυρών σε μία άσκηση-μήνυμα στον Ερντογάν.

Άλλο ένα στοιχείο που προδίδει την ιδιάζουσα σημασία της αεροναυτικής άσκησης ήταν πως έγινε υπό το βλέμμα βλέμμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών ΓΕΝ, Στόλου και ΓΕΑ.

Όλα τα επιχειρησιακά σενάρια έλαβαν χώρα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπου και συμμετείχαν:

Φρεγάτες, υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 214, πλοία επιτήρησης, ελικόπτερα Αεροπορίας Ναυτικού καθώς επίσης και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι βολές από τα πλοία και τα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν επιτυχείς και είχαν ως τελικό στόχο την προσβολή «εχθρικού πλοίου» που είχε εισβάλλει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ακόμη μεγαλύτερη αξία στην ρεαλιστικότατη άσκηση δίνει η ποιοτική μορφή των τουρκικών προκλήσεων που όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν «μαρκάρει» μία ζώνη από το Καστελόριζο μέχρι τα ανοικτά του Λιβυκού Πελάγους, απειλώντας να στείλουν ερευνητικό πλοίο με τη συνοδεία (ενδεχομένως) πολεμικών σκαφών.

Στην απευκταία αυτή περίπτωση, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μόνο έναν δρόμο να επιλέξουν:

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί