Οι ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ διχάζουν τις ουκρανικές Ε.Δ.! Τα 2 «στρατόπεδα» που θα καθορίσουν την ΕΚΒΑΣΗ του πολέμου!

Ποιός ο ρόλος των Αγγλοαμερικάνων;

Σε δύο “ρεύματα” έχουν χωριστεί οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς επίσης και η κεντρική διοίκηση του Κιέβου.

Οι συνεχόμενες στρατηγικές ήττες και η απώλεια εδαφών στο Ντονμπάς έχει προκαλέσει αρκετή “γκρίνια” στο ουκρανικό στράτευμα.

Με τους Ρώσους να έχουν περάσει πλέον τον ποταμό Ντονέτς και να προελαύνουν για την απελευθέρωση και της πόλης Σλαβιάνσκ, το Κίεβο έχει βρεθεί σε ένα “σημείο καμπής” αναφορικά με την στρατηγική που θα ακολουθήσει.

Ουκρανικά ΜΜΕ μεταφέρουν ένα κλίμα ΔΙΧΑΣΜΟΥ στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ποιά είναι λοιπόν τα δύο «στρατόπεδα» και τι πρεσβεύουν;

  • Το 1ο υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και τον Αρχηγό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valeriy Zaluzhny. Η πλευρά αυτή πρεσβεύει ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα επί του πεδίου μία «στρατηγική υποχώρηση» των Ουκρανών σε πιο «ασφαλείς γραμμές άμυνας» στο Ντονμπάς.

.

  • Αντιθέτως το 2ο΄υποστηρίζεται από τους Εγγλέζους και τον Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Andriy Yermak. Σύμφωνα με αυτούς οι ουκρανικές Ε.Δ. θα πρέπει να συνεχίσουν να πολεμούν σε αστικό περιβάλλον (urban war), δίχως να τους απασχολούν οι ανθρώπινες απώλειες. Αυτό φυσικά προϋποθέτει περισσότερα δυτικά όπλα αλλά και ανθρώπινο δυναμικό σε μικρότερο χρονικό διάστημα

.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν έχει καμία απολύτως σημασία το τι πιστεύει, καθώς πρόκειται απλά για μία μαριονέτα και μάλιστα δίχως καμία απολύτως γνώση διπλωματική και στρατιωτική.

Το τι θα επικρατήσει μένει να φανεί το προσεχές διάστημα από την πορεία των μαχών στο Ντονμπάς (ανατολή) και τη Ζαπορίζια (νότος).

(φωτο:kyiv post)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί