Ο ΥΠΑΜ της Βουλγαρίας και ο Έλληνας πρέσβης συζήτησαν για την αναβάθμιση σε ταξιαρχία της ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία

Η αναβάθμιση σε ταξιαρχία της πολυεθνικής ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ που έχει αναπτυχθεί σε βουλγαρικό έδαφος συζητήθηκε από τον υπουργό Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ και τον Έλληνα πρέσβη στη Βουλγαρία Αλέξιο Λυμπερόπουλο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χώρων ήταν επίσης στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Οι Ταγκάρεφ και Λυμπερόπουλος διατύπωσαν την ιδιαίτερη εκτίμησή τους στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα, καθώς και σε άλλους τομείς της κοινωνικοπολιτικής ζωής. Οι δύο πλευρές συζήτησαν ευκαιρίες για την οικοδόμηση αμοιβαίας συνεργασίας, με έμφαση στην κοινή ευθύνη για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Συζητήθηκαν επίσης έργα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας βορρά – νότου και την ανάπτυξη στρατηγικής υποδομής, καθώς και οι υπάρχουσες δυνατότητες χρηματοδότησης για τα έργα αυτά.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε επίσης στην επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Σόφια. Σύμφωνα με τον πρέσβη Λυμπερόπουλο, η επίσκεψη έστειλε ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο, και ο υπουργός Ταγκάρεφ σημείωσε ότι η βουλγαρική κυβέρνηση είναι ενωμένη στην υποστήριξή της προς την Ουκρανία.

Συζητώντας για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους και λαμβάνοντας υπόψη τις διαδικασίες προσαρμογής στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και την κοινή κατανόηση της ανάγκης για ενισχυμένη συνεργασία, ο υπουργός σημείωσε ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν υπογράψει μια επιστολή προθέσεων για τη σύσταση περιφερειακής διοίκησης ειδικών δυνάμεων. Στο Βίλνιους, ο Ταγκάρεφ σημείωσε την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις στην αμυντική και τεχνολογική βιομηχανική βάση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: αμπε-EPA-PAP NATO)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί