Ο στρατός του Ισραήλ ετοιμάζεται για μία μάχη σώμα με σώμα με τη Χεζμπολάχ (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τετάρτη, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) διοργάνωσαν στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας που προσομοιώνουν μια επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ.

Αυτές οι ασκήσεις έρχονται μετά την «προκλητική» δραστηριότητα της Χεζμπολάχ στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, όπως καταγγέλει ο Ισραηλινός στρατός.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ έχουν εμπλακεί σε διάφορες συγκρούσεις τα τελευταία 30 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός πολέμου διάρκειας ενός μηνός το 2006.

Η ένοπλη αναμέτρηση δυνάμεων συμβαίνει σε περίοδο αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ. Σε μελέτη του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών CSIS με έδρα τη Ουάσιγκτον, αναφέρεται ότι η Χεζμπόλαχ είναι ο ισχυρότερος μη κρατικός παίκτης στον κόσμο. Ενώ το 2006, στον πόλεμο του Λίβανου, είχε στην κατοχή της 15.000 πυραύλους, σήμερα κατέχει 130.000.

Αυτό το γεγονός δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία, διότι αναγκάζει τα ισραηλινά πολεμικά να πετούν ψηλότερα και έτσι περιορίζεται η ικανότητά τους να πετυχαίνουν στόχους στο έδαφος, όπως επισημαίνεται στην έρευνα του CSIS.

(Onalert – φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί