Ο ρωσικός Στόλος «τρόμαξε» τους Αμερικανούς! Τα «γύρισε» η Ουάσινγκτον για την Μαύρη Θάλασσα, vid

Βγήκαν οι Ρώσοι να τους υποδεχτούν…

Στρατιωτικές ασκήσεις στην Μαύρη Θάλασσα αρχίζει το Πoλεμικό Ναυτικό της Ρωσίας σε επίδειξη ισχύος εν όψει του αναμενόμενου κατάπλου δύο αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή, την ώρα που το κλίμα μυρίζει μπαρούτι.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι στις ασκήσεις συμμετέχουν πλοία επιφανείας του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που εδρεύει στην Κριμαία, καθώς και αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν επίθεση κατά στόχων επιφανείας και αέρος, κατά τις ίδιες πηγές.

Σημειώνεται πως δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ αναμένονταν στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς Ηνωμένες Πολιτείες και ΝΑΤΟ έχουν σημάνει συναγερμό για την ευρείας κλίμακας ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας και την Κριμαία.

Ωστόσο, χθες διαψεύστηκαν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς η Ουάσιγκτον δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επισήμως, περιμένοντας να δει τι θα κάνουν οι Ρώσοι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του Fox News, το Πεντάγωνο δεν σχεδιάζει τελικά να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή, αλλά η Ρωσία χρησιμοποιεί την είδηση αυτή, που έχει βγει από την Τουρκία, για να δικαιολογήσει την ανάπτυξη των δικών της ναυτικών δυνάμεων, καθώς θα θεωρούσε μια τέτοια κίνηση, πρόκληση από την πλευρά των ΗΠΑ.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές δήλωσαν την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ακυρώσει την ανάπτυξη δύο πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, καθ’ όν χρόνο πραγματοποιείται ρωσική στρατιωτική συσσώρευση στα σύνορα της Ουκρανίας.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι τα αμερικανικά πολεμικά πλοία πρέπει να μείνουν μακριά από την Κριμαία «για το καλό τους», χαρακτηρίζοντας την ανάπτυξή τους στην Μαύρη Θάλασσα «πρόκληση» που θέλει «να δοκιμάσει τα ρωσικά νεύρα».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί