«Ο Ρωσικός Στόλος μπορεί να χτυπήσει τις ΗΠΑ»!!! «ΒΟΜΒΑ» από αμερικανική εφημερίδα

Τρόμος από τις δυνατότητες του Πούτιν, ο οποίος δυναμώνει «επικίνδυνα» την Ρωσία χωρίς τυμπανοκρουσίες

Η Ουάσιγκτον ανησυχεί για μια πιθανή απειλή για τις ΗΠΑ που προέρχεται από τον ρωσικό βόρειο στόλο καθώς η Μόσχα «επιδιώκει να επεκτείνει τη στρατιωτική της παρουσία» στην Αρκτική, ανέφεραν οι New York Times, τους οποίους επικαλείται το Sputnik.

«Ο φόβος είναι ότι ένας εκσυγχρονισμένος ρωσικός βόρειος στόλος θα μπορούσε να ταλαντευτεί στα στενά μεταξύ Γροιλανδίας, Ισλανδίας και Βρετανίας, μια κίνηση γνωστή στο ΝΑΤΟ ως ‘red right hook’, για να κόψει θαλάσσιους και υποθαλάσσιους δρόμους και να απειλήσει την αμερικανική ανατολική ακτή με πυραύλους κρουζ», υποστήριξε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης, η Ρωσία παραμένει «μια τεράστια Αρκτική δύναμη, με ναυτικές βάσεις και πυρηνικούς πυραύλους σταθμευμένους στον Άπω Βορρά αλλά και κατά μήκος του δυτικού άκρου της Ρωσίας: στην χερσόνησο Κόλα, κοντά στην Νορβηγία, όπου η Ρωσία διατηρεί τα περισσότερα από τα πυρηνικά υποβρύχια της. .»

Το δημοσίευμα έρχεται καθώς η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη φιλοξενούν την Διεθνή Σύνοδο Κορυφής της Αρκτικής το 2023. 

Η σύνοδος κορυφής «Αρκτική: Προοπτικές, Καινοτομίες και Περιφερειακή Ανάπτυξη» είναι αφιερωμένη στην 90ή επέτειο από την απόφαση της σοβιετικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Βόρεια Θάλασσα της Ρωσίας σε μια υπό διαχείριση ναυτιλιακή γραμμή κατά μήκος της αρκτικής ακτής της χώρας.

Τον Νοέμβριο του 2022, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του δίνει προτεραιότητα και επιδιώκει ευρύτερη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη εδαφών στην Αρκτική και ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανταρκτική.

«Η χώρα μας έδινε πάντα προτεραιότητα στην αρμονική και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Αρκτικής και στην ενίσχυση των ερευνητικών μας δραστηριοτήτων στην Ανταρκτική. Επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την διεθνή συνεργασία σε αυτές τις περιοχές του πλανήτη μας και να εφαρμόσουμε κοινά προγράμματα σε διαφορετικούς τομείς», είπε ο Πούτιν σε μια ομιλία του στους συμμετέχοντες στο διεθνές φόρουμ Days of Arctic and Antarctic στην Μόσχα.

Ο Πούτιν συμπλήρωσε πως η Αρκτική θα διαδραμάτιζε μεγαλύτερο ρόλο στο μέλλον της Ρωσίας, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα ενισχύσει την αμυντική της ικανότητα στην Αρκτική εν μέσω της  αυξανόμενης παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

«Η Ρωσία λαμβάνει και θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της και την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητάς της στην Αρκτική, μια στρατηγική περιοχή για την χώρα μας. Θα εφαρμόσουμε πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικοτεχνικά μέτρα. Με τον καιρό, το περιεχόμενό τους θα γίνει γνωστό», δήλωσε στο Sputnik ο διευθυντής του δεύτερου ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Σεργκέι Μπελιάεφ.

Πλέον, η ενισχυμένη παρουσία των Ρώσων προκαλεί τον τρόμο, καθώς δεν είναι μόνο οι διηπειρωτικοί πύραυλοι που απειλούν από τον Ατλαντικό αλλά και ο ίδιος ο ρωσικός στόλος!!!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA- RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί