«Τέτοιοι λανθασμένοι ισχυρισμοί είναι επιζήμιοι και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το προσωπικό μας, το οποίο διακινδυνεύει τη ζωή του για να φροντίσει ευάλωτους ανθρώπους» ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Ως υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, ο ΠΟΥ είναι αμερόληπτος και ενεργεί για την υγεία και την ευημερία όλων», πρόσθεσε.
Την Πέμπτη, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ, η πρέσβειρα του Ισραήλ στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, η Μεϊράβ Εϊλόν Σαχάρ, κατηγόρησε τη Χαμάς ότι «στρατιωτικοποίησε την αστική ζώνη της Λωρίδας της Γάζας» ακολουθώντας μια «προμελετημένη στρατηγική». Υποστήριξε επίσης ότι ο ΠΟΥ επέλεξε να αγνοήσει κατ’ επανάληψη τα «αδιαμφισβήτητα γεγονότα». «Δεν πρόκειται για ανεπάρκεια (του Οργανισμού), αλλά για αθέμιτη σύμπραξή του» με τη Χαμάς, πρόσθεσε.
Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι επωφελήθηκε από την προστασία που παρέχεται στις δομές υγείας στο δίκαιο του πολέμου και χρησιμοποίησε νοσοκομεία για να εξαπολύσει επιθέσεις, να κρύψει τις σήραγγες και τα όπλα της. Η παλαιστινιακή οργάνωση αρνείται την κατηγορία.
«Σύμφωνα με την πρέσβειρα του Ισραήλ, «ο ΠΟΥ γνώριζε ότι κρατούνταν όμηροι στα νοσοκομεία και ότι οι τρομοκράτες δρούσαν εκεί».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-KEYSTONEAFP POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο