Ο ΜΙΣΟΣ ΣΤΟΛΟΣ στην Κρήτη! Η Ελλάδα αναβαθμίζει τον ναύσταθμο και περιμένει τους Τούρκους

Όταν έχεις ΔΙΚΑ ΣΟΥ εδάφη με ΤΕΡΑΣΤΙΑ γεωστρατηγική σημασία, οφείλεις να τα αξιοποιήσεις.

Παράλληλα με τα διπλωματικά θέματα, δεδομένη θεωρείται πλέον η αναβάθμιση του Ναυστάθμου Κρήτης, νοτίως της οποίας οι Τούρκοι θέλουν να προκαλέσουν την Ελλάδα, αμφισβητώντας τον Ελληνικό ζωτικό χώρο.

Όπως μεταδίδουν όλα τα κρητικά σάιτ, η ιδέα η οποία έπεσε στο τραπέζι και τελικά φαίνεται πως καρποφορεί,  φαίνεται να ανήκει όπως αναφέρουν πληροφορίες, στον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ο οποίος όπως έγραψε και το Cretalive, επισκέφθηκε πρόσφατα, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις , τα πλοία σε επισκευή, τις πλωτές δεξαμενές και τις υποδομές ενδιαίτησης του προσωπικού.

Εφόσον η βάση αναβαθμιστεί, τότε εκεί θα μετακομίσει μεγάλος μέρος του Στόλου. Με αυτό είναι απόλυτα σύμφωνος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Άλλωστε, οι τουρκικές απειλές στην ανατολική και κεντρική Μεσόγειο αλλά και η προοπτική δημιουργίας δύο βάσεων στην Λιβύη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.

Σημειώνεται πως ο Αρχηγός Πετράκης ήταν εκ των βασικών εισηγητών αναβάθμισης του Ναυστάθμου Κρήτης από την εποχή που ήταν Αρχηγός Στόλου, όντας της θέσης πως ο μισός Στόλος πρέπει να μετακομίσει εκεί ή να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, που, αναλόγως με τις επιχειρησιακές ανάγκες, θα μπορούν να τον φιλοξενήσουν.

Το σχέδιο περιλαμβάνει και την μόνιμη παρουσία τουλάχιστον ενός αναβαθμισμένου Αεροσκάφους Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΝΣ) Ρ-3Β, μόλις αρχίσουν να μπαίνουν στην υπηρεσία, που υπολογίζεται περί τα τέλη του 2022 με αρχές 2023.

Δείτε εικόνες από την πρόσφατη επίσκεψη του Αρχηγού του ΓΕΝ, στο Ναύσταθμο Κρήτης:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί