Παράλληλα με τα διπλωματικά θέματα, δεδομένη θεωρείται πλέον η αναβάθμιση του Ναυστάθμου Κρήτης, νοτίως της οποίας οι Τούρκοι θέλουν να προκαλέσουν την Ελλάδα, αμφισβητώντας τον Ελληνικό ζωτικό χώρο.
Όπως μεταδίδουν όλα τα κρητικά σάιτ, η ιδέα η οποία έπεσε στο τραπέζι και τελικά φαίνεται πως καρποφορεί, φαίνεται να ανήκει όπως αναφέρουν πληροφορίες, στον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ο οποίος όπως έγραψε και το Cretalive, επισκέφθηκε πρόσφατα, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις , τα πλοία σε επισκευή, τις πλωτές δεξαμενές και τις υποδομές ενδιαίτησης του προσωπικού.
Εφόσον η βάση αναβαθμιστεί, τότε εκεί θα μετακομίσει μεγάλος μέρος του Στόλου. Με αυτό είναι απόλυτα σύμφωνος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Άλλωστε, οι τουρκικές απειλές στην ανατολική και κεντρική Μεσόγειο αλλά και η προοπτική δημιουργίας δύο βάσεων στην Λιβύη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.
Σημειώνεται πως ο Αρχηγός Πετράκης ήταν εκ των βασικών εισηγητών αναβάθμισης του Ναυστάθμου Κρήτης από την εποχή που ήταν Αρχηγός Στόλου, όντας της θέσης πως ο μισός Στόλος πρέπει να μετακομίσει εκεί ή να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, που, αναλόγως με τις επιχειρησιακές ανάγκες, θα μπορούν να τον φιλοξενήσουν.
Το σχέδιο περιλαμβάνει και την μόνιμη παρουσία τουλάχιστον ενός αναβαθμισμένου Αεροσκάφους Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΝΣ) Ρ-3Β, μόλις αρχίσουν να μπαίνουν στην υπηρεσία, που υπολογίζεται περί τα τέλη του 2022 με αρχές 2023.
Δείτε εικόνες από την πρόσφατη επίσκεψη του Αρχηγού του ΓΕΝ, στο Ναύσταθμο Κρήτης:



ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όλοι ψάχνουν τον…κρυμμένο Μπάιντεν στη χριστουγεννιάτικη φωτογραφία: «Πού είναι ο Τζο;»
- Θρίλερ στο Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά
- Πιτ Μπουλ επιτίθεται σε μωρό ενός έτους σε δρόμο της Νέας Υόρκης: Συγκλονιστικό βίντεο
- Ο Τζόκοβιτς εύχεται Καλά Χριστούγεννα σε 5 γλώσσες, vid
- Ο Ζελένσκι μίλησε τηλεφωνικά με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ
- Μόσχα: 38χρονος ήπιε κοκτέιλ με υγρό άζωτο σε γιορτή και έπαθε ρήξη στομάχου, vid
- Τραγωδία στην Ιταλία: Άνδρας πέθανε από πνιγμό τρώγοντας ένα κομμάτι πανετόνε
- Συναγερμός στη Σουηδία: Η αστυνομία ερευνά «σοβαρό περιστατικό» στην πόλη Μπόντεν
- Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του διοικητή της Πυροσβεστικής Άνω Ποροΐων
- Θέλουν το ίδιο πράγμα! Και περίμεναν τα Χριστούγεννα για να το εκφράσουν
Κύρια Θέματα









