Ο Ηγέτης της Χεζμπολάχ πρότεινε στην κυβέρνηση του Λιβάνου να λάβει Ιρανική βοήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Λίβανος διανύει περίοδο έντονης αστάθειας καθώς οι πολιτικές φράξιες δε μπορούν να βρουν κοινό τόπο συννενόησης. Οι μεν δυτικόφιλοι προσπαθούν να εκδιώξουν πολιτικά τη Χεζμπολάχ και τους φιλοΪρανούς , οι δε φιλοϊρανοί να κερδίσουν τα ερίσματα στον πληθυσμό της περιοχής. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Νασράλαχ σε χθεσινή ομιλία του, κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχτεί […]

Ο Λίβανος διανύει περίοδο έντονης αστάθειας καθώς οι πολιτικές φράξιες δε μπορούν να βρουν κοινό τόπο συννενόησης. Οι μεν δυτικόφιλοι προσπαθούν να εκδιώξουν πολιτικά τη Χεζμπολάχ και τους φιλοΪρανούς , οι δε φιλοϊρανοί να κερδίσουν τα ερίσματα στον πληθυσμό της περιοχής.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Νασράλαχ σε χθεσινή ομιλία του, κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχτεί την Ιρανική βοήθεια σε πετρέλαιο και άλλα προϊόντα με αποπληρωμή  τους σε είδος και όχι σε αμερικανικό δολάριο ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση από τις Η.Π.Α. και τον Ισραηλινό παράγοντα.

Επίσης, ανέφερε ότι η Κίνα είναι έτοιμη και έχει από καιρό προτείνει, να αναλάβει την ανακατασκευή του οδικού δικτύου και ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος . Με αυτόν τον τρόπο ο Λίβανος θα καταφέρει να ξεφύγει από τις οικονομικές κυρώσεις των Η.Π.Α. οι οποίες δεν προσφέρουν τίποτα άλλο στη χώρα από προβλήματα.

Συνέχισε, αναφέροντας ότι ο Λίβανος πρέπει να βγεί από τη σφαίρα επιρροής των Η.Π.Α. και να κοιτάξει τα δικά του συμφέροντα στην περιοχή. Οι Η.Π.Α. θέλουν πρώτα από όλα την ασφάλεια του Ισραήλ στην περιοχή και θα συνεχίσουν να ενεργούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ίδιος ολοκληρώνει με ένα μήνυμα που είχε ως αποδέκτη το Ισραήλ, λέγοντας ότι όποιος τους απειλεί να τους σκοτώσει με όπλα είτε με πείνα, να γνωρίζει ότι τα όπλα θα παραμείνουν στα χέρια μας, δε θα πεινάσουμε και θα σας σκοτώσουμε.

Όλα τα παραπάνω έρχονται τη στιγμή που οι Η.Π.Α. πιέζουν το Λίβανο να αποκηρύξει τη Χεζμπολάχ η οποία ελέγχει το Νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα και αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ, ακριβώς δίπλα στα σύνορά του. Το Ιράν όμως συνεχίζει να εφοδιάζει τη Χεζμπολάχ η οποία έχει αποθηκεύσει δεκάδες χιλιάδες πυραύλους όλων των τύπων στα βουνά του Λιβάνου και είναι πλήρως αξιόμαχη με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί που βλέπουν νέο εμφύλιο στη χώρα των κέδρων.

Το Ισραήλ αποφεύγει να χτυπήσει στόχους  της Χεζμπολάχ εντός Λιβάνου αφού η οργάνωση έχει αποδείξει ότι θα απαντήσει κατευθείαν στα σύνορα Λιβάνου Ισραήλ επιδιώκοντας να προκαλέσει απώλειες στο στρατιωτικό προσωπικό του Ισραήλ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί