Ο επικεφαλής της Wagner αρνείται την αναφορά ότι προσφέρθηκε να αποκαλύψει τις ρωσικές θέσεις στην Ουκρανία

Ο Yevgeny Prigozhin, επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής πολιτοφυλακής Wagner, απέρριψε σήμερα Δευτέρα μια αναφορά της Washington Post, η οποία θεωρείται ότι προέρχεται από διαρροή αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ότι ο ίδιος είχε προσφερθεί να αποκαλύψει τη θέση των ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική κυβέρνηση.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα

Η Post ανέφερε ότι ο Πριγκόζιν τον Ιανουάριο προσφέρθηκε να ενημερώσει τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για τις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων, με τις οποίες η πολιτοφυλακή του ήταν συχνά σε διαμάχη, με αντάλλαγμα την αποχώρηση της Ουκρανίας από την περιοχή.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Ουκρανία είχε απορρίψει την προσφορά.

Σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε από την υπηρεσία Τύπου του στο Telegram τη Δευτέρα, ο Yevgeny Prigozhin χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «ανοησίες» και πρότεινε ότι ανώνυμοι κάτοικοι του προαστίου Rublyovka της Μόσχας, σπίτι πολλών από την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ, ενορχηστρώνουν επίθεση εναντίον του.

Ο Πριγκόζιν αρνήθηκε επίσης ότι συνάντησε τον Kyrylo Budanov, επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, σε μια ανώνυμη αφρικανική χώρα, λέγοντας ότι δεν είχε βρεθεί στην ήπειρο από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία και παρουσίασε την ιδέα ενός τηλεφωνήματος μαζί του ως αστεία.

Παιχνίδι αντιφατικών δηλώσεων

Ο Πριγκόζιν την περασμένη εβδομάδα απείλησε δημόσια ότι θα αποσύρει τους μισθοφόρους του από το Μπαχμούτ, όπου ηγούνται της ρωσικής επίθεσης για μήνες με τεράστιο κόστος σε απώλειες, εκτός και αν λάβουν περισσότερα πυρομαχικά από το υπουργείο Άμυνας. Αλλά είπε επίσης ότι αυτός και οι άντρες του θα θεωρούνταν προδότες αν το έκαναν.

Κατηγόρησε επίσης τον τακτικό στρατό ότι απέτυχε να υπερασπιστεί τα πλευρά του Βάγκνερ όπως είχε υποσχεθεί, και έχει επανειλημμένα προτείνει ότι κορυφαίοι Ρώσοι αμυντικοί αξιωματούχοι και επιχειρηματικές ελίτ υπονομεύουν τη στρατιωτική προσπάθεια στην Ουκρανία.

Η Post ανέφερε ότι η προσφορά του Prigozhin ήρθε μέσω των επαφών του με την υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση, η οποία αναφέρεται ότι βασίστηκε σε μυστικά έγγραφα των ΗΠΑ τα οποία διέρρευσαν στην πλατφόρμα ομαδικών συνομιλιών Discord.

(αμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί