Νέος τουρκικός πύραυλος θα στοχεύει τους Έλληνες και την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Που θα τον τοποθετήσουν οι Τούρκοι...

Η τουρκική εφημερίδα «Star», κάνει αναφορά στις δυνατότητες του νέου πυραύλου Atmaca της εταιρίας Roketsan, επισημαίνοντας ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2020 αναμένεται να τοποθετηθεί σε πλοία.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί, η πρώτη δοκιμαστική βολή, στο πλαίσιο του προγράμματος MİLGEM (Εθνικά σκάφη), από την νέα τουρκική φρεγάτα TCG KINALIADA (F-514).

Οι Τούρκοι ήθελαν να αναπτύξουν έναν πύραυλο επιφανείας – επιφανείας, στα νέα πλοία του τουρκικού στόλου, προκειμένου, προφανώς, να απειλούν τους Έλληνες.

Η τουρκική εταιρεία «Aselsan» ανέπτυξε το σύστημα ελέγχου πυρός και άλλους εξοπλισμούς των πυραύλων «Atmaca».

Οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν τον καινούριο πύραυλο ως «εφιάλτη των (εχθρικών) πλοίων».

Η star συγκρίνει τους Exocet και Harpoon me τους Atmaca, υπογραμμίζοντας πως ο νέος τουρκικός πύραυλος έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη εμβέλεια.

Κάνουν λόγο για τουλάχιστον 200 χιλιόμετρα εμβέλεια.

Ο τουρκικός πύραυλος θα είναι εξοπλισμένος και με Data-link, έχοντας την δυνατότητα να επικαιροποιεί τον στόχο του. Επιδιώκεται, εκτός από πύραυλος επιφανείας – επιφανείας, ο Amtaca να μπορέσει να αναπτυχθεί και ως εδάφους – επιφανείας για την παράκτια άμυνα  ή ακόμα για να πλήττει ελληνικό έδαφος από την Μικρά Ασία.

Οι κορβέτες κλάσεως Milgem, αναμένεται να εξοπλιστούν με τον Amtaca καθώς και οι τουρκικές φρεγάτες κλάσεως Gabya και άλλα πλοία και υποβρύχια.

Το Πολεμικό μας Ναυτικό οφείλει να γνωρίζει τον εχθρό του.

Με πληροφορίες από armyvoice.gr, ΦΩΤΟ turkishnavy.net

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί