• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέος δέκτης GPS και ημιαγωγικό υλικό ανατέθηκε στη ΒΑΕ Systems

Νέος δέκτης GPS και ημιαγωγικό υλικό ανατέθηκε στη ΒΑΕ Systems

Το Κέντρο Διαστημικών και Πυραυλικών Δυνάμεων της Διοίκησης Διαστήματος των Αμερικανικών Δυνάμεων, ανέθεσε στη BAE Systems το συμβόλαιο για την ανάπτυξη ενός νέου δέκτη GPS αλλά και ενός νέου ημιαγωγικού υλικού νέας γενιάς.

Ο Στρατός των ΗΠΑ τρέχει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ενός νέου δέκτη GPS υπό την ονομασία Military GPS User Equipment Increment 2 Miniature Serial Interface Program με την ολοκλήρωση του οποίου θα αποδοθούν στον Αμερικανικό Στρατό νέοι δέκτες GPS με μεγαλύτερες δυνατότητες ισχύος και ακριβείας οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν σε κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας και σε συσκευές χειρός με μπαταρία.

Το ημιαγώγιμο υλικό αναφέρεται στην ανάπτυξη ενός νέου ολοκληρωμένου κυκλώματος το οποίο θα ενσωματώνεται με τους νέους δέκτες GPS χαμηλής ισχύος και μεγέθους αλλά και την πιστοποίησή του ( κατοχύρωση πατέντας, χαρακτηριστικά, επιδόσεις) κυκλώματος. Και τα δύο συστήματα πρέπει να είναι συμβατά με τη νέα τεχνολογία σημάτων με την επωνυμία M-code που αναπτύσσεται και θα παρέχει αξιόπιστα δεδομένα μέσω του GPS ενώ θα διαθέτει προστασία έναντι ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών και υποκλοπών.

Η ΒΑΕ Systems ήδη παράγει πληθώρα συστημάτων GPS τα οποία λειτουργούν μαζί με το Μ-code το οποίο η εταιρεία επεκτείνει και εξελίσσει σταδιακά για όλες τις πλατφόρμες που απαιτούν δέκτη GPS και χρησιμοποιούν οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το συνολικό κόστος του προγράμματος θα αγγίξει τα 247 εκ. δολάρια με βάση της σύμβαση που συνάφθηκε μεταξύ των δύο πλευρών.