Νέο σύστημα αντί-UAV ανακοίνωσε η Numerica(ΒΙΝΤΕΟ)

Η αμερικανική Numerica ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ανέπτυξε επιτυχώς ένα νέο 3D ραντάρ για ρόλο αντί-UAV (Counter Unmanned Aircraft Systems, C-UAS )  με την επωνυμία Spyglass Short Range Surveillance Radar.

Το σύστημα είναι ένα μικρό 3D Radar το οποίο μπορεί σχετικά εύκολα να τοποθετηθεί σε κτίρια, οχήματα-μικρά και μεγάλα το οποίο θα μπορέσει να δώσει εικόνα από τον αέρα, στον υπεύθυνο και τους χειριστές για εισερχόμενες απειλές όπως τα drones στο πεδίο που επιχειρούν. Για παράδειγμα, ένα κονβόι οχημάτων διαθέτει σε δύο οχήματά του στην κορυφή της φάλαγγας και στο τέλος της επί ισάριθμων οχημάτων, τέτοια ραντάρ. Ο διοικητής της φάλαγγας μπορεί να έχει εικόνα στον αέρα γύρω από τη φάλαγγα και να τα εμπλέξει με τα διαθέσιμα αντιαεροπορικά συστήματα που διαθέτει η φάλαγγα.

Το σύστημα είναι εύκολο να τοποθετηθεί σε οχήματα και αλλού λόγω του μεγέθους ενώ έχει σχεδιαστεί να διασυνδέεται και με άλλα συστήματα ώστε να μεταδίδει πληροφορίες. Επειδή μελλοντικά οι απειλές από στόχους UAS θα είναι πολύ συχνές και οι απροστάτευτοι στόχοι εδάφους θα δεινοπαθήσουν, επενδύονται πλέον αρκετά ποσά για συστήματα του είδους.