Νέο πυραυλικό χτύπημα του Ισραήλ στη Συρία (video)

Ισραηλινοί πύραυλοι κατέστρεψαν αποθήκη πυρομαχικών που ανήκε στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Νταμπάα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή η οποία εξαπολύθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άμαχοι κοντά στη Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Περί τις 00:50 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση με πυραύλους από την κατεύθυνση του βόρειου Λιβάνου, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις που βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης Χομς», μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν, πολιτικό πρατήριο καυσίμων και αριθμός δεξαμενών καυσίμων και επίσης φορτηγών κάηκαν», πρόσθεσε το πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο η συριακή αντιαεροπορική άμυνα μπόρεσε να αναχαιτίσει και να καταρρίψει μερικούς από τους ισραηλινούς πυραύλους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, «ισραηλινοί πύραυλοι κατέστρεψαν αποθήκη πυρομαχικών που ανήκε στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Νταμπάα», στην επαρχία Χομς. Χωρίς αναφέρει αν υπάρχουν θύματα, η ΜΚΟ αναφέρθηκε σε «ισχυρές εκρήξεις» και πυρκαγιές.

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί