Νέο χτύπημα σε Ρωσικό έδαφος: Τρένο τυλίχτηκε στις φλόγες από εκρηκτικό μηχανισμό (video)

Ρωσική εμπορευματική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες σήμερα μετά από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στις σιδηροδρομικές γραμμές, μόλις 37 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα.

Το τρένο, που μετέφερε πετρέλαιο και υλικά κατασκευής κοντά στις γραμμές του μετώπου, ήταν στόχος στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας , δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Αλεξάντερ Μπογκομάζ, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Το βίντεο δείχνει πολλά κατεστραμμένα βαγόνια να φλέγονται και να κείτονται στο πλάι μετά την έκρηξη, με σκούρο γκρι καπνό να υψώνεται στον αέρα.

Οι Russian Railways, ο σιδηροδρομικός φορέας της χώρας, ανέφεραν ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:17 ώρα Μόσχας (0717 GMT). 

Ανέφερε ότι η ατμομηχανή και επτά φορτηγά βαγόνια εκτροχιάστηκαν και η ατμομηχανή πήρε φωτιά. Ρωσική εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε μετά από χτύπημα από εκρηκτικό

«Ένας άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στα 136 χιλιόμετρα στη σιδηροδρομική γραμμή Μπριάνσκ-Ουνέτσα, εκτροχιάζοντας ένα εμπορευματικό τρένο», είπε ο Μπογκομάζ. 

Οι ρωσικές αρχές λένε ότι η περιοχή – που συνορεύει με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία – έχει δει πολλαπλές επιθέσεις από φιλοουκρανικές ομάδες σαμποτάζ τους 14 μήνες από την εισβολή της Ρωσίας.

Ξεχωριστά, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λένινγκραντ της Ρωσίας κοντά στην Αγία Πετρούπολη είπε ότι ένα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος ανατινάχθηκε στη διάρκεια της νύχτας και ένας εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε κοντά σε μια δεύτερη γραμμή.

Ο κυβερνήτης Alexander Drozdenko δημοσίευσε φωτογραφίες από κατεστραμμένα καλώδια ρεύματος και μεταλλικά στηρίγματα στη σελίδα του στο Telegram το πρωί της Δευτέρας. 

Είπε ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB εργάζεται στο σημείο και δεν είπε ποιος πιστεύει ότι ευθύνεται για το περιστατικό. 

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί