• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών για τον Ελληνικό Στρατό (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών για τον Ελληνικό Στρατό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα πρόγραμμα που χρόνιζε και έπρεπε να είχε γίνει από καιρό ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες των επιλέκτων και των 3 κλάδων των ενόπλων δυνάμεων έχει ξεκινήσει καθώς από τις 5 Φεβρουαρίου προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την “Προμήθεια Τυφεκίου Ελεύθερου Σκοπευτή”.

Το ύψος του προγράμματος φτάνει τα 6.124.360 ευρώ και περιλαμβάνει συνολικά την προμήθεια 119 τυφεκίων διαμετρήματος 0.338″ μαζί με 473.025 φυσίγγια και όλα τα παρελκόμενα που θα χρησιμοποιήσουν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων όπως τα σκοπευτικά, οι σιγαστήρες και άλλα.

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων με την ειδικότητα του ελεύθερου σκοπευτή θα μπορούν να εκπληρώσουν πλέον με μεγαλύτερη ευκολία της αποστολές προσβολής. Θυμίζουμε ότι οι αποστολές του είδους είναι από τις πιο δύσκολες και τα αποτελέσματά τους είναι ασύγκριτα μεγαλύτερα από ότι ίσως και ένας ολόκληρου σχηματισμού καθώς μπορούν να επιχειρήσουν ανεξάρτητα και σε μεγάλο βάθος πίσω από τις γραμμές του εχθρού και στην πρώτη γραμμή αλλάζοντας μέτωπο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενέδρες κτλ .Ένας κρίσιμος πολλαπλασιαστής ισχύος για τις ένοπλες δυνάμεις χωρίς αμφιβολία.