Ναυτικές ασκήσεις Φινλανδίας με χώρες του ΝΑΤΟ 330 μίλια από την Αγία Πετρούπολη

Παίζουν με την φλόγα...

Ναυτική επιχείρηση πραγματοποιείται από το ΝΑΤΟ κοντά στην ρωσική Αγία Πετρούπολη καθώς το Ελσίνκι εξετάζει την ένταξη στο στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, με τα μέλη της Λετονίας, της Εσθονίας και της Ολλανδίας να ετοιμάζονται για κοινές ναυτικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα θα επικεντρωθούν στα «αντίμετρα ναρκών» και θα διαρκέσουν από Πέμπτη έως Παρασκευή περίπου 330 μίλια από την ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης.

«Ο κύριος στόχος της άσκησης είναι η αναζήτηση και η αναγνώριση υποβρύχιων αντικειμένων», επιβεβαίωσε ο αρχηγός του επιτελείου του παράκτιου στόλου της Φινλανδίας. «Σε αυτές τις ασκήσεις, μαθαίνουμε να εργαζόμαστε ως μέλη μιας ομάδας με την οποία δεν αλληλεπιδρούμε τακτικά. Βοηθά στην διατήρηση της διεθνούς τεχνογνωσίας».

Προγραμματισμένη έναν χρόνο νωρίτερα, η επιχείρηση έρχεται εν μέσω αναφορών ότι τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία –ιστορικά ουδέτερα κράτη– προχωρούν με σχέδια για ένταξη στο ΝΑΤΟ και θα μπορούσαν να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης ήδη από τον επόμενο μήνα.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι τα σκανδιναβικά έθνη που θα ενταχθούν στο μπλοκ θα μπορούσαν να προκαλέσουν όλεθρο.

photo rt

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί