• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ώρα αποφάσεων! Οι Τούρκοι κατεβάζουν δυνάμεις και ανακοινώνουν ασκήσεις νότια της Κρήτης

Ώρα αποφάσεων! Οι Τούρκοι κατεβάζουν δυνάμεις και ανακοινώνουν ασκήσεις νότια της Κρήτης

naytiko
Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν κατά πόσο είναι αληθινές οι απειλές.

Στον δρόμο που χάραξαν χθες με την έκδοση NAVTEX από την Κρήτη μέχρι τα ύδατα της Μάλτας (Δείτε ΕΔΩ), οι Τούρκοι πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία της γείτονος ετοιμάζονται για διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων το επόμενο διάστημα στα τρία «θαλάσσια οικόπεδα» που έχουν «μαρκάρει» με σχετική NAVTEX οι Τούρκοι.

Το ένα μάλιστα εξ αυτών που έχει -«όλως τυχαίως»- την ονομασία ενός Οθωμανού Στρατηγού, βρίσκεται μία ανάσα από τις ακτές της νότιας Κρήτης!

Ο λόγος για το «οικόπεδο» με την κωδική ονομασία «Çaka Bey» στο οποίο και σύμφωνα με τα λεγόμενα των Τούρκων θα πραγματοποιηθεί αεροναυτική άσκηση.

Φυσικά ολόκληρη αυτή η «μαρκαρισμένη» περιοχή βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας:

Η φιλοκυβερνητική “Γενί Σαφάκ” μάλιστα , αναφερόμενη στις τουρκικές ασκήσεις, έκανε λόγο για αποστολή 8 πολεμικών πλοίων και 17 μαχητικών αεροσκαφών, δίχως να υπολογίζονται ενδεχομένως οι δυνάμεις που ήδη βρίσκονται ανοικτά της Λιβύης!

Στο πλαίσιο επομένως των παραπάνω ενεργειών, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα τα τελευταία 24ωρα, έχοντας εντοπίσει μεγάλη συγκέντρωση μονάδων του τουρκικού στόλου στο ναύσταθμο Ακσάζ.

Μονάδες του Ελληνικού Π.Ν. διεξάγουν συνεχείς περιπολίες κυρίως στο νότιο Αιγαίο παρακολουθώντας την παραμικρή τουρκική ενέργεια τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Λιβυκό Πέλαγος.

(φωτο:screenshot)