• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Τούρκοι εξέδωσαν NAVTEX από τη Κρήτη μέχρι την Μάλτα και ονειρεύονται…εισβολές

Οι Τούρκοι εξέδωσαν NAVTEX από τη Κρήτη μέχρι την Μάλτα και ονειρεύονται…εισβολές

mediterrenean
Καθόλου τυχαία τα ονόματα που διάλεξαν οι «καλοί μας γείτονες».

Μερικά μόνο 24ωρα μετά το κάζο που έπαθαν οι Τούρκοι στη Λιβύη με τον βομβαρδισμό στρατιωτικής βάσης, επιστρέφουν δείχνοντας ποιο είναι το…αφεντικό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ή καλύτερα ποιο νομίζουν εκείνοι ότι είναι.

Σε μία ενέργεια που δείχνει τόσο πόσο ψηλά έχουν ανεβάσει τον πήχη, οι Τούρκοι έφτασαν στο σημείο να εκδώσουν NAVTEX σε τρία διαφορετικά σημεία αρχής γενομένης από τον νότο της Κρήτης.

Μάλιστα αυτή τη φορά οι «δεσμευμένες περιοχές» αγγίζουν τα ύδατα της Μάλτας!

Δείτε τον σχετικό χάρτη που δημοσίευσε το Militaire:

Ένα στοιχείο που δείχνει το πόσο καλοί είναι το επικοινωνιακό παιχνίδι όταν θέλουν να προκαλέσουν, οι Τούρκοι έδωσαν ονομασία στα τρία «θαλάσσια οικόπεδα» που δέσμευσαν με Navtex.

Το ένα μάλιστα εξ αυτών -εκείνο νότια της Κρήτης- φέρει το όνομα του Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα, Çaka Bey, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε καταλάβει ελληνικά νησιά όπως η Λέσβος, η Χίος και η Ρόδος.

Στο όνομά του είχε δοθεί και η επιχείρηση εισβολής των Τούρκων στην Ελλάδα, σε αποκαλύψεις που προ μηνών είχε προβεί ο αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt.

Θυμίζουμε την αποκάλυψη επί του θέματος που είχε κάνει η ιστοσελίδα Nordic Monitor, επικαλούμενη πληροφορίες του αυτοεξόριστου Τούρκου δημοσιογράφου:

(φωτο:screenshot)