• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανάκληση αδειών και στο τουρκικό Π.Ν. – Προάγγελος αποστολής περισσότερων πλοίων στη Μεσόγειο;

Ανάκληση αδειών και στο τουρκικό Π.Ν. – Προάγγελος αποστολής περισσότερων πλοίων στη Μεσόγειο;

Πρόκειται για άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ των Τούρκων;

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Ελεύθερος Τύπος, το τουρκικό ναυτικό ανακαλεί τις άδειες όλου του προσωπικού του ενώ ετοιμάζεται πυρετωδώς να “βγάλει” στη Μεσόγειο ακόμη περισσότερες μονάδες του.

Πιο συγκεκριμένα όλα τα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού από το Γκιολτζούκ (Προποντίδα) αναμένεται να μεταβούν στη Μεσόγειο.

Υπενθυμίζουμε πως στις 10 Αυγούστου το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έβγαλε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και κατ’επέκταση στην Ανατολική Μεσόγειο περίπου 15 πολεμικά πλοία, προερχόμενα από τον ναύσταθμο Ακσάζ.

Τα 5 εξ αυτών ( 1 φρεγάτα και 4 κορβέτες) συνοδεύουν το ερευνητικό “Oruc Reis” αυτή τη στιγμή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η ανάκληση αδειών στο Πολεμικό Ναυτικό είναι ένα μέτρο το οποίο η Ελλάδα προέβη από τις πρώτες ώρες και στην κλιμάκωση του Ιουλίου, κάτι που ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει γνωστό από τουρκικής πλευράς.

Ίσως πρόκειται για άλλο ένα σκέλος στο επικοινωνιακό παιχνίδι της Άγκυρας ή για στοχευμένη κλιμάκωση που θα κορυφωθεί με την κάθοδο νέων μονάδων του τουρκικού Π.Ν. σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Οι επόμενες ώρες θα δείξουν τι τροπή θα πάρουν τα πράγματα σε αυτή την κρίση διαρκείας.

Περισσότερα σε λίγο…

(φωτο:screenshot)