για να συζητήσουν την «πρόταση για την επίτευξη πλήρους και απόλυτης κατάπαυσης του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας που θα συνοδευόταν από απελευθέρωση ομήρων στα χέρια της Χαμάς, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ο (αμερικανός) υπουργός Εξωτερικών επαίνεσε τη βούληση του Ισραήλ να συναφθεί συμφωνία και τόνισε πως πλέον είναι η Χαμάς αυτή που έχει καθήκον να την αποδεχθεί», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου την οποία δημοσιοποίησε ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.
Ο κ. Μπλίνκεν είχε επίσης τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου της κυβέρνησης πολέμου του Ισραήλ, τον κεντρώο πολιτικό και πρώην αρχηγό του ισραηλινού γενικού επιτελείου Μπένι Γκαντς, στον οποίο τόνισε πως η πρόταση εξυπηρετεί τα πιο «μακροπρόθεσμα συμφέροντα (εθνικής) ασφαλείας του Ισραήλ», σύμφωνα με χωριστό δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον κ. Μίλερ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















