“Υπάρχουν άνθρωποι (κάτοικοι της περιφέρειας Κουρσκ) που βρίσκονται ήδη στο Σούμι σήμερα. Μια συμφωνία επιτεύχθηκε με τον Ερυθρό Σταυρό και την ουκρανική πλευρά προκειμένου να απομακρυνθούν προς τη Ρωσία μέσω Λευκορωσίας”, δήλωσε η Ρωσίδα αξιωματούχος αρμόδια για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τατιάνα Μοσκάλκοβα, όπως μετέδωσαν τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων Ria Novosti και Tass.
Καμία άλλη διευκρίνιση δεν έχει δοθεί αυτά τα κρατικά ΜΜΕ. Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν κάνει προσώρας καμία ανακοίνωση.
Το Κίεβο είχε ωστόσο ήδη πει ότι θα ήταν ευνοϊκό σε μια τέτοια απομάκρυνση, αν η Μόσχα τη ζητούσε.
Από την πλευρά της, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στην Ουκρανία δήλωσε πως δεν είναι αρμοδιότητά της να επιβεβαιώσει τη ρωσική ανακοίνωση.
“Για τέτοιες επιχειρήσεις επαναπατρισμού, επαφίεται στα μέρη της σύγκρουσης να έλθουν σε συμφωνία απευθείας για τις λεπτομέρειες”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πατ Γκρίφιθς, ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ στην Ουκρανία.
“Αν τα δύο μέρη συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την ασφαλή και με αξιοπρέπεια διέλευση των αμάχων που επιθυμούν να επιστρέψουν στη Ρωσία”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως οι Ρώσοι άμαχοι που βρίσκονται στο Σούμι λαμβάνουν ήδη τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού.
Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, Ρώσοι άμαχοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, έχουν εγκλωβιστεί από την ουκρανική επίθεση εναντίον της περιφέρειας Κουρσκ. Ορισμένοι κατάφεραν να φθάσουν στην ουκρανική μεθοριακή περιφέρεια Σούμι.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Πούτιν είπε κάτι τρομερό για την Τεχνητή Νοημοσύνη
- O ρόλος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην εποχή της ψηφιακής μάθησης
- Το «όνειρο» του Μασκ: «AI και ρομπότ θα σας παρέχουν υγειονομική περίθαλψη»
- Μεξικό: Δολοφονία στελέχους του καρτέλ Σιναλόα – Τον είχαν επικηρύξει οι αμερικανικές αρχές για 4 εκατ. δολάρια
- Το κόλπο με το βραστό νερό στον παγωμένο αέρα…πήγε πολύ στραβά! vid
- ΔΥΠΑ: Ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα voucher αγοράς βιβλίων
- Κίεβο: Ρωσικά drones προκαλούν ζημιές σε τρία σκάφη υπό ξένη σημαία
- Η Τέιλορ Σουίφτ έκανε δωρεά 1 εκατ. δολαρίων στον οργανισμό Feeding America
- Η Σάντρα Μπούλοκ και ο Κιάνου Ριβς ξανασμίγουν και το κοινό ενθουσιάζεται
- Κιλκίς: Αμπελουργική άνθηση στην περιοχή με αυξημένη παραγωγή κατά 40% και ποιότητα με σφραγίδα ΠΟΠ
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΥΠΑ
ΚΙΛΚΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΜΜ
ΓΙΟΡΤΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΚΑΙΡΟΣ
ΤΡΕΝΟ
ΒΕΡΟΙΑ









