σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας την Τρίτη.
«Το ”Ναύαρχος Βινογκράντοφ”, ένα μεγάλο ανθυποβρύχιο σκάφος του στόλου του Ειρηνικού, σταμάτησε την παραβίαση των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το αντιτορπιλικό του αμερικανικού ναυτικού ”Τζον Μακέιν” στον κόλπο του Μεγάλου Πέτρου» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας εντός δύο χιλιομέτρων από τη συνοριακή γραμμή, πρόσθεσε το υπουργείο.
«Το ρωσικό σκάφος το οποίο παρακολουθούσε το αμερικανικό, προειδοποίησε το ξένο πλοίο, μέσω ενός διεθνούς καναλιού επικοινωνιών, για το απαράδεκτο τέτοιων ενεργειών και για το ενδεχόμενο επέμβασης ώστε να οδηγηθεί ο παραβάτης εκτός των χωρικών υδάτων» ανέφερε η ανακοίνωση.
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό οδηγήθηκε σε ουδέτερα ύδατα αμέσως μετά τη λήψη της προειδοποίησης, πρόσθεσε το υπουργείο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- 46ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο: Η καρδιά της επιστήμης χτυπά ψηφιακά
- Συρία: Επιδρομή των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον καταυλισμού Γάλλων τζιχαντιστών
- Ξεκινά αντιπλημμυρικό έργο στον Δήμο Αλίμου
- Επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από το κοινοβούλιο της Σερβίας! Ανησυχία στην βαλκανική χώρα
- Συνάντηση Μιχαηλίδου με εκπροσώπους των πολυτέκνων: “Η στήριξη πάγια προτεραιότητα της κυβέρνησης”
- «Κανένας δεν θέλει να χάσει χρόνο»: Παρέμβαση του Κρεμλίνου βάζει τα πράγματα στην θέση τους
- Απίστευτο: Πήγε να σκοτώσει κατσαρίδα με φλογοβόλο στην Ν. Κορέα! Νεκρή μια γυναίκα
- Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης: Αίτημα για έκτακτη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο σε 120 δόσεις και πάγια ρύθμιση σε 36
- Η Χίλαρι χλευάστηκε αφού κατέκρινε την κατασκευή της αίθουσας χορού του Λευκού Οίκου από τον Τραμπ
- Διονύσης Σαββόπουλος: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του – Πού και πότε θα γίνει