Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον αποθήκης όπου φυλάσσονταν drones στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μετέδωσε χθες Κυριακή το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον υποναύαρχο Βαντίμ Κούλιτ, υποδιευθυντή του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης στη Συρία.
Το αεροπορικό πλήγμα είχε στόχο «αποθήκη μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων ανταρτών με τα οποία πλήττονταν θέσεις συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων», εξήγησε ο υποναύαρχος Κούλιτ, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την έκταση των ζημιών, ούτε το εάν υπήρξαν θύματα.
Ο συριακός στρατός κατηγορεί οργανώσεις ανταρτών –που λέει ότι είναι τζιχαντιστές– για επιθέσεις σε κυβερνητικές θέσεις στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι.
Στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης λένε ότι η Δαμασκός και η Μόσχα εκμεταλλεύονται το ότι η προσοχή του κόσμου έχει στραφεί στον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και κλιμακώνουν το σφυροκόπημα περιοχών όπου ζουν πάνω από 3 εκατ. άνθρωποι, κατά μεγάλο μέρος εκτοπισμένοι από άλλες συριακές περιοχές, που αρνούνται να υποταχθούν στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
(απεμπε – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνέβη κι αυτό! Σμήνος από… μέλισσες διέκοψε ποδοσφαιρικό αγώνα, video
- Πανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Πρεμιέρα στις 29 και 30 Μαΐου
- Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις διαχρονικά στέκονται στο πλευρό της κοινωνίας
- Μετά τον Σηκουάνα, ο… Τίβερης: Οι υποσχέσεις του δημάρχου Ρώμης για μπάνιο στον ποταμό την επόμενη πενταετία
- Ο μεγαλύτερος φόβος της «αντιπολίτευσης» έρχεται από τον… Τσίπρα!
- 22 Σεπτεμβρίου: Η ισημερία που σηματοδοτεί την πραγματική είσοδο στο φθινόπωρο
- Ινδονησία: Ο τραγικός απολογισμός από τις πλημμύρες σε Μπαλί και Φλόρες έφθασε τους 19 νεκρούς
- Στα ύψη η βία ανηλίκων: Συνελήφθησαν τρία άτομα για επίθεση σε 17χρονο σε σχολείο
- Μέσω του gov.gr μπορούν να συνυπογράφουν έγγραφα νομικά πρόσωπα και πολίτες
- “Αναστηλώνοντας τα Μνημεία της Ακρόπολης” – Νέος εκπαιδευτικός ιστότοπος της ΥΣΜΑ