«Οι δυνάμεις του στρατού και οι συνοριοφύλακες κατέστρεψαν σήμερα το βράδυ στο χωριό Νιλίν το σπίτι του τρομοκράτη Μοτάζ Χαουάζα, ο οποίος στις 9 Μαρτίου διέπραξε επίθεση με πυροβόλο όπλο στην οδό Ντίζενγκοφ στο Τελ Αβίβ», από την οποία σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός και τραυματίστηκαν άλλοι δύο, επεσήμανε ο στρατός του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του.
Με καταγωγή από τη Νιλίν, μια παλαιστινιακή πόλη κοντά στη συνοριακή γραμμή μεταξύ του Ισραήλ και τη Δυτικής Όχθης περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο του Τελ Αβίβ, ο 23χρονος Χαουάζα μέλος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, του ένοπλου παρακλαδιού της Χαμάς, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού στη διάρκεια καταδίωξης μετά την επίθεση.
Ο δήμαρχος της Νιλίν Γιούσεφ Χαουάζα δήλωσε ότι ο στρατός απομάκρυνε τους κατοίκους της τριώροφης πολυκατοικίας όπου ζούσε η οικογένεια του δράστη της επίθεσης μετά τα μεσάνυκτα, προτού καταστρέψει το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου τα ξημερώματα.
Ο στρατός του Ισραήλ ανήρτησε βίντεο που δείχνει στρατιώτες να τοποθετούν εκρηκτικά στο διαμέρισμα τη νύκτα και στη συνέχεια να τα πυροδοτούν.
Στη διάρκεια της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού ξέσπασαν συγκρούσεις στη Νιλίν. Ο στρατός επεσήμανε ότι απομάκρυνε «τους ταραξίες». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Οι αρχές του Ισραήλ υποστηρίζουν ότι η τακτική της κατεδάφισης των σπιτιών Παλαιστίνιων δραστών επιθέσεων έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα, αλλά οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι πρόκειται για «συλλογική τιμωρία».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ουκρανικό: Δείτε το καταστροφικό για τη Ρωσία «ειρηνευτικό» σχέδιο των διεθνιστών
- Η τραγουδίστρια που εντυπωσίασε την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ
- Διαθέσιμη η ψηφιακή εφαρμογή Μητρώου Δεξαμενών Ιδιωτικών Πρατηρίων Καυσίμων
- Αγροτικά μπλόκα: Άρχισε η αποσυμφόρηση από Ριτσώνα μέχρι Θήβα
- Κίνα: Ξαναρχίζουν οι κινεζικές εξαγωγές κατεψυγμένου χοιρινού κρέατος στη Σιγκαπούρη
- Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Πούτιν για τη Σελήνη μετά το 2030
- Είπαν τα κάλαντα στον Ν. Ανδρουλάκη
- Λονδίνο: Στο Μουσείο Ντίκενς αναβιώνει το πνεύμα των Χριστουγέννων της Βικτωριανής Εποχής
- Κι όμως, τα μπάνια… συνεχίζονται στην «εμπλόλεμη» Οδησσό, vid
- Γιατί δεν συμβαίνει στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης;
Κύρια Θέματα









