Μέρα ατυχημάτων για τις Η.Π.Α: Ανώμαλη προσγείωση Αμερικανικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130H στο Ιράκ και ενός F-35 στη Γιούτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βράδυ της Δευτέρας, αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130H που προσγειωνόταν στην αεροπορική βάση Taji του Ιράκ ερχόμενο από το Κουβέίτ,βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου κατά τη διάρκεια της προσγείωσης με αποτέλεσμα την πρόσκρουσή του σε τοίχο πλησίον του αεροδιαδρόμου. Κατά τις πρώτες αναφορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν υπήρξε κίνδυνος για τα 8 στελέχη του Αμερικανικού Στρατού που […]

Το βράδυ της Δευτέρας, αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130H που προσγειωνόταν στην αεροπορική βάση Taji του Ιράκ ερχόμενο από το Κουβέίτ,βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου κατά τη διάρκεια της προσγείωσης με αποτέλεσμα την πρόσκρουσή του σε τοίχο πλησίον του αεροδιαδρόμου. Κατά τις πρώτες αναφορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν υπήρξε κίνδυνος για τα 8 στελέχη του Αμερικανικού Στρατού που επέβαιναν στο αεροσκάφος μαζί με ακόμα 26 επιβάτες.

Σε συνέχεια των ατυχημάτων, ένα F-35A  το οποίο εκτελούσε προσγείωση στην αεροπορική βάση Hill στη Γιούτα(Utah) των Η.Π.Α., προσέκρουσε στον αεροδιάδρομο της βάσης όταν κατά την προσγείωση, με το που τροχοδρόμησε το αεροσκάφος και διένυσε μερικά μέτρα, κατέρρευσε το σύστημα προσγείωσής του. Το αεροσκάφος βρέθηκε στο έδαφος υφιστάμενο ζημιές και ο πιλότος νοσηλεύεται στο τοπικό στρατιωτικό νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, όντας καλά στην υγεία του.

Αμέσως ο αεροδιάδρομος της ανωτέρω βάσης έκλεισε και όλα τα αεροσκάφη που εκείνη την ώρα εκτελούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις όπως το F-35A, διατάχθηκαν να προσγειωθούν σε όλες κοντινές βάσεις. Πρόκειται για το δεύτερο F-35A που παθαίνει βλάβη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Και τα δύο ατυχήματα διερευνώνται διεξοδικά από τα αρμόδια κλιμάκια της USAF.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί