• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μεγάλο το κόστος για το πρόγραμμα των νέων αντιβαλλιστικών πυραύλων των ΗΠΑ

Μεγάλο το κόστος για το πρόγραμμα των νέων αντιβαλλιστικών πυραύλων των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν το επόμενης γενιάς αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημά του, μία απόφαση που ελήφθη από την προηγούμενη Κυβέρνηση Τραμπ καθώς η αξιολόγηση των απειλών που συνιστούν τα διαρκώς αυξανόμενα σε όγκο και ποιότητα βαλλιστικά οπλοστάσιά τους, πρέπει να αντιμετωπιστεί μελλοντικά.

Ειδικά οι ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι με ικανότητα μεταφοράς πολλών κεφαλών και με τις μεγάλες ταχύτητες που κινούνται, είναι ακόμα πιο δύσκολοι στόχοι και η αναχαίτισή τους κρίνεται ότι δε μπορεί να πραγματοποιηθεί επαρκώς από τα υπάρχοντα συστήματα. Η επένδυση για το νέο αντιβαλλιστικό σύστημα θα αγγίξει το υπέρογκο ποσό των 18 δις δολαρίων με το κόστος αυτό να προκύπτει από την ανάπτυξη και τις δοκιμές για τα συστήματα που θα κατασκευαστούν γι αυτό το σκοπό.

Πλήθος εταιρειών θα ασχοληθεί με το εν λόγω πρόγραμμα μαζί με την εφοδιαστική αλυσίδα και μέσα στη δεκαετία το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί αν και θα υπάρξουν καθυστερήσεις όπως πάντα υπάρχουν, σε τέτοια προγράμματα. Ειδικά τα προγράμματα ανάπτυξης αντιβαλλιστικών συστημάτων είναι από αυτά που δεν έχουν πάντα την απαραίτητη επιτυχία καθώς απαιτούν δυνατά μαθηματικά και φυσική μαζί με τα ανάλογα ηλεκτρονικά και αισθητήρες. Στο προηγούμενο πρόγραμμα αναβάθμισης των αντιβαλλιστικών συστημάτων οι αρχικές απαιτήσεις ήταν τέτοιες που.. παραβίαζαν τους κανόνες της φυσικής και υπήρξε μείωσή τους προφανώς προς τα κάτω.

Το μέγεθος της επένδυσης των 18 δις δολαρίων είναι ενδεικτικό του τι απαιτείται για αναπτυχθεί ένα σύστημα του είδους και δεν προσμετράτε σε αυτό η ήδη υπάρχουσα τεχνολογία η οποία δίνει και τη βάση για την ανάπτυξη των επόμενων συστημάτων.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.