Μέχρι το τέλος του χρόνου οι Ιταλικές FREMM στο Αιγυπτιακό Ναυτικό (vid)

Το ζήτημα της πώλησης των ιταλικών FREMM έχει απασχολήσει τον τύπο από τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ και από πιο πριν ήταν γνωστό ότι οι Ιταλοί είχαν κλείσει μία πιο ευρεία συμφωνία με τους Αιγύπτιους για την αγορά από τους τελευταίους, στρατιωτικού υλικού. Σε άρθρο μας εδώ: τον περασμένο Ιούνιο είχαμε αναφερθεί στο ζήτημα αυτό. […]

Το ζήτημα της πώλησης των ιταλικών FREMM έχει απασχολήσει τον τύπο από τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ και από πιο πριν ήταν γνωστό ότι οι Ιταλοί είχαν κλείσει μία πιο ευρεία συμφωνία με τους Αιγύπτιους για την αγορά από τους τελευταίους, στρατιωτικού υλικού. Σε άρθρο μας εδώ: τον περασμένο Ιούνιο είχαμε αναφερθεί στο ζήτημα αυτό.

Το επόμενο διάστημα, μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης της Ιταλικής κυβέρνησης να προμηθεύσει την Αίγυπτο με τις δύο φρεγάτες, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τον ιταλικό τύπο για την πώλησή τους στην Αίγυπτο καθώς έτσι δίνονταν νεότευκτες μονάδες που χρειάζονταν αλλά, η Ιταλική Κυβέρνηση προχώρησε τη συμφωνία.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η συμφωνία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο με το οικονομικό ύψος αυτής να αγγίζει τα 1.2 δις ευρώ και να αφορά δύο φρεγάτες ( Spartaco και Emillio Bianchi) πολλαπλών ρόλων με την πρώτη να παραδίδεται στην Αίγυπτο το τέλος του τρέχοντος έτους και τη δεύτερη εντός του 2021.

Οι εργασίες μετατροπής θα αναληφθούν από τη Ficantieri και το Ιταλικό Ναυτικό θα προχωρήσει στη ναυπήγηση δύο νέων Fremm της κλάσης αλλά με πιο ισχυρό οπλισμό, αφού θα φέρουν 32 κελιά και περισσότερα όπλα. Αυτός είναι και ο λόγος που έπαυσαν άλλωστε και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ιταλίας για την πώληση των δύο πλοίων.

Η συμφωνία καταδεικνύει ότι μάχιμες μονάδες του Ιταλικού Ναυτικού και αρκετά ικανές από πλευράς οπλισμού αλλά και συνολικών δυνατοτήτων, μπορούν να δοθούν σε άλλη χώρα, σε σύντομο χρονικό διάστημα με την καταβολή ανάλογου τιμήματος. Η χώρα μας, της οποίας το ναυτικό έχει ανάγκη για ποιοτικές μεταχειρισμένες μονάδες, δε μπορούσε να προχωρήσει σε ανάλογη συμφωνία με τους Ιταλούς πριν τους Αιγύπτιους; Θεωρούμε ότι είναι μία ακόμα χαμένη ευκαιρία για πρόσκτηση μεταχειρισμένων μονάδων.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί