Μέχρι το 2023 όπλα Λέιζερ στο Στρατό των ΗΠΑ, vid

Σύμφωνα με ξένα μέσα, ο Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να έχει εντάξει στις δυνάμεις αεράμυνάς του  όπλα λέϊζερ με τα οποία θα αντιμετωπίσει απειλές κατά εχθρικών UAV και εισερχόμενων πυραύλων cruise.

Τα λέϊζερ που θα υιοθετηθούν γι αυτές τις αποστολές θα έχουν ισχύ περί τα 100kW  και ήδη αναπτύσσονται από την αμερικανική βιομηχανία. Οι Αμερικανοί εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι το 2023 θα έχουν τη δυνατότητα τόσο να παράγουν τα συστήματα αυτά σε έναν ικανοποιητικό ρυθμό αλλά και ότι φυσικά θα έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς σχεδίασης και ανάπτυξης.

Ήδη υπάρχει η προσπάθεια της Lockheed Martin με το HELIOSκαι με ισχύ εξόδου αρκετά πάνω από τα 67kW των προδιαγραφών του USN και για να υπάρχει η πρόθεση για ισχύ εξόδου των νέων συστημάτων στα 100Kw, οι ΗΠΑ πρέπει να βρίσκονται κοντά στο νούμερο αυτό αλλά ίσως πιο κάτω από αυτό όπως συμβαίνει συχνά με τις απαιτήσεις των επιτελείων που ζητούν παραπάνω από όσα μπορεί να τους προσφέρει η υφιστάμενη τεχνολογία.

Τα όπλα αυτά θεωρούνται ήδη ότι είναι αρκετά αποτελεσματικά κατά στόχων όπως τα UAVs αφού μπορούν να τα καταρρίψουν ενώ δεν υπάρχει ζήτημα αποθέματος πυρομαχικών αλλά μόνο αυτό της συνεχούς παροχής ισχύος προς το όπλο. Κατά εισερχόμενων πυραύλων cruise είναι αποτελεσματικά αρκεί να καταφέρουν να προκαλέσουν ανάφλεξη στα καύσιμα κυρίως του πυραύλου  λόγο θερμοκρασίας. Αυτό είναι δυσκολότερο αν οι πύραυλοι έχουν καύσιμα στερεάς κατάστασης και είναι επενδυμένα τα περιβλήματά τους με τα ανάλογα αντιθερμικά υλικά, οπότε υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητά τους έναντι συγκεκριμένων πυραύλων.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.