Με συνοδεία πολεμικών ρωσικών πλοίων εισήλθαν αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά στη θάλασσα του Μπάρεντς

Πλοία του ρωσικού Στόλου της Βόρειας Θάλασσας συνοδεύουν πολεμικά πλοία του αμερικανικού και βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού που εισήλθαν σήμερα το πρωί στην Θάλασσα του Μπαρέντς, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι τέσσερα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και του βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού εισήλθαν στην Θάλασσα […]

Πλοία του ρωσικού Στόλου της Βόρειας Θάλασσας συνοδεύουν πολεμικά πλοία του αμερικανικού και βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού που εισήλθαν σήμερα το πρωί στην Θάλασσα του Μπαρέντς, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι τέσσερα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και του βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού εισήλθαν στην Θάλασσα του Μπαρέντς για να πραγματοποιήσουν ναυτικές ασκήσεις ασφαλείας σε λεγόμενες δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες πάνω από τον Αρκτικό κύκλο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πλοία επιφανείας του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού δεν έχουν επιχειρήσει στην Θάλασσα του Μπαρέντς από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ενημερωθεί την 1η Μαΐου «σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν παρερμηνείες, να περιορισθεί ο κίνδυνος και να αποφευχθεί μια ακούσια κλιμάκωση».

Ο ρωσικός Στόλος της Βόρειας Θάλασσας στον οποίον ανήκουν πολεμικά πυρηνοκίνητα πλοία και υποβρύχια, σταθμεύει κοντά στην πόλη Μούρμανσκ, στα νερά της Χερσονήσου Κόλα, σ’ ένα φιόρδ που έχει έξοδο στην Θάλασσα του Μπαρέντς.

Η αμερικανό -βρετανική απόφαση για την διεξαγωγή ναυτικών ασκήσεων στην Θάλασσα του Μπαρέντς, σχετίζεται με την αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην Αρκτική, μια περιοχή που θεωρείται από στρατηγικής απόψεως ζωτικής σημασίας, λόγω των τεράστιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων που διαθέτει, της ενεργοποίησης της ναυτιλιακής διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας και της γεωπολιτικής και αμυντικής σημασίας της.

militaire.gr / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί